Жалба на одлуку о изручењу: Вукотић неће у Црну Гору?!

Ј. Д. Љ.

15. 10. 2019. у 15:44

Жалба на одлуку о изручењу: Вукотић неће у Црну Гору?!

Јован Вукотић

Одбрана Јована Вукотића уложила жалбу Апелационом суду у Београду јер се наводни шеф „шкаљарског клана“ противи изручењу ЦрнојГори. Коначну одлууку о изручењу доноси министар правде Србије

АДВОКАТИ одбране Јована Јовице Вукотића (38) уложили су данас жалбу Апелационом суду у Београду на одлуку београдског Вишег суда којом је утврђено да су испуњене претпоставке за његово изручење Црној Гори, јер се наводни шеф "шкаљарског клана" - противи изручењу.

Вукотића, који има двојно држављанство - српско и црногорско, Црногорци траже због сумње да је, као високо рангирани члан "шкаљарског клана", учествовао у три покушаја убиства у Котору 2016. године .


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Дечак (6) истрчао из продавнице и погинуо

На решење вишег суда, жалбу је уложила Вукотићева одбрана, о чему ће одлучивати Апелациони суд у Београду. Након правоснажности судског решења, коначну одлуку о изручењу доноси министар правде Србије.

Иначе, овај Которанин је у Београду, у Другом основном суду, правоснажно осуђен на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов. У изречену казну му је урачунат и притвор.

Црногорске власти га траже због три покушаја убиства, а раније је у Београду у притвору саслушан и поводом сумњи Црне Горе да је у тој земљи утајио порез, што Вукотић све негира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације