Сви плачемо због Алена, отац га је носио на рукама: Исповест стрине дечака после трагедије у Крушевцу

С. Бабовић

15. 10. 2019. у 17:02

Сви плачемо због Алена, отац га је носио на рукама: Исповест стрине дечака после трагедије у Крушевцу

Стрина дечака Маријана Вујичић Фото: С. Бабовић

Трагедија се догодила у пар секунди

КРУШЕВАЦ - ПОРОДИЦА шестогодишњег дечака Алена Ј. чека да преузме тело малишана, који је страдао синоћ око 19,30 на путу Крушевац-Александровац у селу Пепељевац. Стрина Маријана Вујичић сведочи за “Новости” да више не знају одакле им суза.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Дечак (6) истрчао из продавнице и погинуо

- Били су код нас у Церови и на путу до Пепељевца где девер живи са четворо деце, свратили до продавнице у центру села-прича за “Новости” Маријана Вујичић.- Куповали су намирнице, пазaр ко сваки други дан. Дете је само истрчало на пут и ударио га је ауто. Ужасну вест јавила ми је ћерка. Још увек ми није јасно шта се све догодило. Малог нисам стигла да видим живог после несреће...

Саговорници “Новости” кажу да се трагедија догодила у пар секунди,и истрчавање детета на пут и директан контакт са возилом “југо 55”, за чијим је воланом био З.П.(43)из Александровца. Аленов отац, Срђан полетео је за сином, узео га у руке. Каже да је на путу још увек био жив. Колима мештaнина Пепељевца пребачен је до хитне. Спаса, на жалост, није било.

Место трагедије

Прочитајте још: "Зашто струја није убила мене?": Давидов отац скрхан болом, више га никад неће чути како свира гитару


Дечкић је живео са оцем у Пепељевцу, одакле су се доселили из Немачке. Једно време живели су и у крушевачком селу Читлук. Мајка покојног дечака која се разишла од Аленовог оца и задржала двоје заједничке деце, требало је да допутује у току дана. Породица је припремала скромни дом, како би родбина и пријатељи могли да се опросте од дечака. Није било познато када ће га сахранити.

- Дете је било мирно и послушно, стварно добро, браћа су у Церови, са мојом децом, имам и четири унучета - каже нам уплакана стрина.

- Ово је много тешко време за све нас, а Срђану је сигурно најтеже, јер много воли своју децу и труди се да им обезбеди шта год треба.

Како су “Новости” већ објавиле, лекари су одмах окарактерислаи дечакове повреде као врло тешке, а прве претпоставке да је реч о животно угроженом малишану показале су се као тачне убрзо по пријему. Упркос свим напорима медицинама, Ален Ј. је подлегао повредама. Возач З.П. није био под дејством алкохола и није у одређена мера задржавања. Још увек се истражују околносит које су довеле до трагедије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације