ДАВИД је био добро дете, одличан ђак и вредан у сваком послу којег би се прихватио, речи су неутешног дечаковог оца Зорана Нинкова (47), скрханог од бола и туге за својим мезимцем, који је настрадао у понедељак од струјног удара у њиховој кући у Силбашу, месту бачкопаланачке општине.

Прочитајте још: Детаљи несреће у Силбашу, страдао дечак (13): Отац је узео бушилицу, уследила је трагедија!

Док су постављали метални носач надстрешнице од врата на нуспросторији у дворишту Зоран Нинков је електричном бушилицом пробушио рупу са спољне стране а Давид је изнутра покушао да постави завртањ и у том тренутку се догодио струјни удар.

- Пао је са металних мердевина. Покушао сам да му помогнем, позвао сам комшије... Убрзо је стигла Хитна помоћ али, нажалост, мом детету није било спаса - присећа се несрећни отац тог кобног трена, у разговору за "Новости".

Давид Нинков


Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА У НОВОМ САДУ: Дечак (13) настрадао од последица струјног удара

Како додаје, унутрашњост просторије дворишног објекта који су реновирали опшивена је ламперијом тако да се није видело да ли и где изнад врата пролази некакав електрични кабал.

- Зашто струја није убила мене, уместо мог Давида. Шта ћемо и како ћемо без њега. И цела школа плаче. Био је омиљен међу другарима - говори Зоран, запослен у бачкопаланачком "Таркету".У кућу породице Нинков у Светосавској улици број 98, коју су пре неколико година купили и реновирали, од раног јутра долазе ђаци и наставници ОШ "Браћа Новаков", у којој је Давид ове јесени кренуо у седми разред. Пристижу мештани, пријатељи и родбина, да изразе саучешће и упуте речи утехе родитељима и сестрама Данијели и Емануели, ученицама првог и четвртог разреда средње школе.- Наш Давид је волео да свира акустичну гитару. Ишао је и на часове код професора у Бачкој Паланци. Сад више нећемо чути његово музицирање у нашој кући - једва да изговара речи Емануела Нинков, неутешна Давидова сестра.

Најлепше о свом унуку, кроз сузе, говоре Андрија и Бисерка Медоварски, родитељи дечакове мајке Марте која је медицинска сестра у новосадском породилишту Бетанији. - Био је наш Давид добро и вредно дете. Помагао је и нама и свима. Зашто нас је задесила ова трагедија - пита се неутешни деда Андрија.