Зашто струја није убила мене?: Давидов отац скрхан болом, више га никад неће чути како свира гитару

З. Грумић

15. 10. 2019. у 14:45

Зашто струја није убила мене?: Давидов отац скрхан болом, више га никад неће чути како свира гитару

Давидов отац Зоран Нинков Фото: Д. Дозет

Бол и туга у Силбашу после погибије дечака
ДАВИД је био добро дете, одличан ђак и вредан у сваком послу којег би се прихватио, речи су неутешног дечаковог оца Зорана Нинкова (47), скрханог од бола и туге за својим мезимцем, који је настрадао у понедељак од струјног удара у њиховој кући у Силбашу, месту бачкопаланачке општине.

Прочитајте још: Детаљи несреће у Силбашу, страдао дечак (13): Отац је узео бушилицу, уследила је трагедија!

Док су постављали метални носач надстрешнице од врата на нуспросторији у дворишту Зоран Нинков је електричном бушилицом пробушио рупу са спољне стране а Давид је изнутра покушао да постави завртањ и у том тренутку се догодио струјни удар.

- Пао је са металних мердевина. Покушао сам да му помогнем, позвао сам комшије... Убрзо је стигла Хитна помоћ али, нажалост, мом детету није било спаса - присећа се несрећни отац тог кобног трена, у разговору за "Новости".

Давид Нинков


Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА У НОВОМ САДУ: Дечак (13) настрадао од последица струјног удара

Како додаје, унутрашњост просторије дворишног објекта који су реновирали опшивена је ламперијом тако да се није видело да ли и где изнад врата пролази некакав електрични кабал.

- Зашто струја није убила мене, уместо мог Давида. Шта ћемо и како ћемо без њега. И цела школа плаче. Био је омиљен међу другарима - говори Зоран, запослен у бачкопаланачком "Таркету".У кућу породице Нинков у Светосавској улици број 98, коју су пре неколико година купили и реновирали, од раног јутра долазе ђаци и наставници ОШ "Браћа Новаков", у којој је Давид ове јесени кренуо у седми разред. Пристижу мештани, пријатељи и родбина, да изразе саучешће и упуте речи утехе родитељима и сестрама Данијели и Емануели, ученицама првог и четвртог разреда средње школе.- Наш Давид је волео да свира акустичну гитару. Ишао је и на часове код професора у Бачкој Паланци. Сад више нећемо чути његово музицирање у нашој кући - једва да изговара речи Емануела Нинков, неутешна Давидова сестра.

Најлепше о свом унуку, кроз сузе, говоре Андрија и Бисерка Медоварски, родитељи дечакове мајке Марте која је медицинска сестра у новосадском породилишту Бетанији. - Био је наш Давид добро и вредно дете. Помагао је и нама и свима. Зашто нас је задесила ова трагедија - пита се неутешни деда Андрија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Миленко

15.10.2019. 15:59

Ово често чујем. Буши неко нешто у зиду и право у струју. Аман заман људи, то се не ради тако. Овај отац је одговоран јер је довео сина у опасност, није га гром ударио.

Milos

15.10.2019. 17:57

@Миленко - Pusti se prica , pusti porodicu da ozali dete. Sad ste svi pametni. Nikad ne znas kad ce zlo da udari na tvoju porodicu.

Skene

15.10.2019. 18:41

Zato kad treba oko struje nesto da radim triput se preznojim i isproveravam sve ako nisam siguran onda platim. Par hiljada dinara nije vredno zivota.

Mislio si

16.10.2019. 07:43

@Skene - platiš par hiljada dinara da neko drugi pogine umesto tebe? Srbi su generalno raspušten i neodgovoran svet i zato se ovakve stvari i dešavaju...

Mile

16.10.2019. 17:57

@Skene - Plati par hiljada STRUČNOM LICU koje sigurno neće da pogine jer zna kako se to bezbedno radi!

Ana

15.10.2019. 19:33

Zalosno izgubljen jedan mlad zivot. Moram prvo reci sto je kod nas jako lose, sto se struja po kucama postavlja na divljaka i bez elektricara i plana.Roditelji su kod nas dosta opusteni i ne misle na bezbednost svoje dece. Dok se ne desi najstrasnije.

Nele

16.10.2019. 14:41

Fidova sklopka od 40A-30ma kosta 3.500,00 din, toliko kosta i jedan zivot u Srbiji u kuci koja je ne poseduje!

Mladen Mirilović

16.10.2019. 14:47

Po zakonu u Vojvodini je obavezna upotreba RCD zaštitne sklopke u električnim instalacijama (FID sklopka na električarskom jeziku). Košta oko 1500 dinara po strujnom krugu i spašava živote. Očigledno je nisu imali u svojoj kući inače bi ovaj dečak bio živ. Mi Srbi mislimo da je pljačka što u zakonu piše da školovani inženjeri treba da ugrađuju instalacije. Pa "zajebemo" državu i komšija Đura za kilo rakije ugradi uzemljenje i razvodnu tablu.

Драган

17.10.2019. 20:42

Замало да овако прође и колега,купили кућу и када је бушио погоди у кабал,срећом па је кућа имала инсталацију по ПС-у.Тај дан му други рођендан.Саучешће породици.