Благајница оробила старце, добила три и по године затвора

Љ. Т.

уторак, 15. 10. 2019. у 07:43

Благајница оробила старце, добила три и по године затвора

Фото М. Петковић

Правоснажна пресуда Данијели Јаковљевић за милионску крађу у дому за старе
АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу потврдио је пресуду Вишег суда у Зајечару и на казну од три године и шест месеци затвора правоснажно осудио Данијелу Јаковљевић (29), службеницу овдашњег Геронтолошког центра. Она је оглашена кривом јер је годинама од корисника услуга Дома за стара лица крала новац и на тај начин на незаконит начин стекла противправну имовинску корист од око 3,2 милиона динара.

Како је установљено, Јаковљевићева је, средином фебруара 2017. године, била лишена слободе због сумње да је новац од 230 корисника Геронтолошког центра у Књажевцу, који се налазио у сефу и користио се за основне потрепштине и лекове - проневераван годинама!

- Пописом смо установили да недостаје новац - казао нам је тада директор тог центра Саша Игњатовић. - Одмах смо посумњали на Јаковљевићеву, која је била благајник, и њој је моментално уручен отказ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СКАНДАЛ У ДОМУ ЗА СТАРЕ: Опљачкао 230 стараца

По његовим речима, у тој установи постоји каса у коју корисници остављају новац и добијају признанице да се паре ту налазе.

- То се ради јер имамо и непокретне и слабо покретне кориснике, који нису у стању да располажу новцем - објашњава Игњатовић. - Због тога су паре остављали у сеф, а геронтодомаћице су им за њихов новац куповале лекове и друге потрепштине.

Недуго након отказа, благајник је вратио око 300.000 динара, али су надлежни из Центра за стара лица све пријавили полицији. Након детаљне провере свих "улазних и излазних" признаница, установљено је колико пара недостаје, али је утврђено и да је Јаковљевићева то радила најмање четири године пре него што је лишена слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)