Скрхани отац убијене Виолете: Ићи ћу и до Бога, само да га казне. Да сам знао, не бих га пустио у кућу

А. ДЕЛИЋ

понедељак, 14. 10. 2019. у 23:15

Скрхани отац убијене Виолете: Ићи ћу и до Бога, само да га казне. Да сам знао, не бих га пустио у кућу

Драгиша Јошић и Виолета Јошић Фото Курир/Фејсбук

Драгиша Јошић у шоку. Стручњаци: Злочин као брзо пражњење нагомиланог гнева

ЖЕЛИМ да се стане на пут оваквим болесницима. Ићи ћу до Бога с циљем да тај човек добије најстрожу могућу казну. Моја кућа више не постоји. Увек сам знао када би се њих двоје посвађали. Дешавало се више пута, али то су биле размирице као код сваког момка и девојке. Сада, први пут, Виолета ми није рекла шта се догодило. Да сам знао, не бих га ни пустио у кућу тог кобног дана.

Овако, за "Новости", прича Драгиша Јошић, отац деветнаестогодишње Виолете из Баталага код Коцељеве, коју је, како се сумња, усмртио њен момак Душан Петронијевић (33). Обдукција тела показала је да је девојка преминула од искрварења услед убодних рана у пределу врата и груди. Да се жртва грчевито бранила, показује мноштво посекотина по рукама и шакама. Злочин се највероватније догодио, како стручњаци кажу, као брзо пражњење нагомиланог гнева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Душан (33) искасапио Виолету (19), па се са крвавим ножем у рукама возио с њом до Дома здравља: Језиви детаљи злочина код Коцељеве (ФОТО/ВИДЕО)

- Осумњиченом је одређено задржавање и убрзо ће бити саслушан, али тужилачки гледано, случај је прилично јасан. Према процедури, наложићемо покретање истраге, у оквиру које би требало да буду саслушани сви који имају сазнања о догађају - каже портпарол и заменик Вишег јавног тужилаштва у Шапцу Милан Милутиновић.

"Језиви пир" догодио се у породичној кући Јошића у Баталагама у девојачкој соби несрећне Виолете, која се управо била вратила из ноћне смене у фабрици за прераду воћа "Раух". Са Душаном је претходно раскинула везу, али овај, наводно, није могао да то прихвати. Очај није ни скривао, него је по друштвеним мрежама објављивао заједничке фотографије. Дан раније полиција га је зауставила у алкохолисаном стању.

- У свом исказу пред полицијом рекао је да је веома узнемирен и да је у ноћи уочи злочина и у недељу ујутру конзумирао много различитих таблета за смирење. Због тих његових навода, истражитељи су одлучили да сачекају са привођењем Тужилаштву, али ће он свакако бити саслушан у законском року - каже наш саговорник из истраге.

У кући Јошића у Баталагама влада тешка и неописива туга. Баба и деда Милица и Иван не могу да се помире са чињеницом да девојке коју су одгајали од тренутка када је имала шест месеци, јер је снаха отишла, сада више нема. А отац Драгиша, убледео и скрхан губитком.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Виолетин отац је слушао њен врисак смрти: Потресно сведочење рођака девојке коју је искасапио бивши дечко

- Нисмо желели да одмах буде сахрана. Нека је још мало код куће са нама - говоре рођаци, не скривајући тугу док седе око отвореног ковчега и плачу.

Виолета ће на вечни починак бити испраћена у уторак.

Душан Петронијевић

КЛАСИЧАН ЗЛОЧИН ИЗ ЉУБОМОРЕ

ДУШАН Пашић, породични пријатељ Јошића, познати адвокат, који живи у Баталагама, од малих ногу је познавао Виолету. Сматра да се ради о класичном убиству из љубоморе и каже да ће детаљи из обдукционог записника пружити више светла.

- Класично убиство из љубоморе! Психологија је то доказала. Починилац сматра да му жртва припада, да је његова и да не може припадати никоме другом. Док јој одузима живот, он узима и њене последње тренутке, такође само за себе - објашњава Пашић, за "Новости".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације