РАСКОШАН живот Д. М. (46), професора у једној школи у Мајданпеку, довео је инспекторе до њиховог колеге А. Ђ., који је, како се сумња, био на челу нарко-групе. Педесетпетогодишњи А. Ђ., иначе бивши начелник полицијске станице у овом граду, приведен је заједно са сином М. Ђ. (31) када им је у колима пронађено 326 грама марихуане. Према незваничним сазнањима "Новости", њих је "откуцао" управо најближи сарадник - просветни радник.

Хапшење које је шокирало Мајданпек догодило се средином септембра. Први резултати истраге указују да је А. Ђ. био главни за растурање наркотика, али и да је штитио препродаваце опијата у овом граду и околини. Према незваничним сазнањима "Новости", пронађени су и материјални трагови који недвосмислено повезују А. Ђ. са диловањем дроге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: После хапшења оца и сина из Мајданпека: Дилере штитио шеф полицијске станице?

- Клупко је кренуло да се размотава када је раскошан живот Д. М. инспекторима запао за око - прича за "Новости" извор близак истрази. - Неколико пута годишње је ишао на изузетно скупа летовања и зимовања. Слике је качио на друштвене мреже и људи су коментарисали да тако нешто не може да приушти од професорске плате.

Полиција је почела да прати Д. М. и тако су га ухватили на делу.

- Када су га притисли открио је да заправо ради за А. Ђ. - наставља наш саговорник. - Тако је убрзо ухваћен и шеф станице, заједно са својим сином. Сада се проверавају практично сви људи са којима је он био у контакту, јер се сумња да је мрежа његових сарадника била врло разграната.

Иначе, занимљиво је да колеге и познаници А. Ђ. описију као изузетно коректног полицајца. Наводно, био је познат по свом залагању за права припадника МУП и никада није довођен у везу са било каквим "прљавим" радњама.

Подсетимо, клупко је почело да се одмотава када је 17. септембра у ауту М. Ђ. пронађено 326 грама марихуане. Поред њега, тада се иза решетака нашао и његов отац, који је имао кључ од кола.

- Отац и син се бране да им је дрога подметнута - наставља наш саговорник. - Поред Д. М., убрзо је приведен и Р. С. (53), који се терети да је продавао дрогу коју је добијао од полицајаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: У КУЋИ ЛАБОРАТОРИЈА, У КОЛИМА „ЕКСТАЗИ“: Новосадска полиција у две одвојене акције запленила наркотике

"ТРАВА" У ГУМИ

ТОКОМ полцијске акције, у башти локала који је у закупу Р. С., у једној гуми пронађено је и додатних 40 грама марихуане. Ухапшен је и С. М. (53), против кога, као и његовог сина, већ постоји оптужница за нелегалну продају наркотика.

- Код осумњичених је пронађен 21 телефон, око 100.000 динара и готово 2.000 евра - наставља наш саговорник. - Од тога, код М. Ђ. је, уз дрогу, било пет, а код Р. С. 12 мобилних телефона, као и дигитална вагица за прецизно мерење.