АЛБАНЦИ ПУЦАЛИ НА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ: Ухваћени у крађи па побегли на територију Космета и отворили ватру

Д.Зечевић

четвртак, 10. 10. 2019. у 11:14

АЛБАНЦИ ПУЦАЛИ НА СРПСКЕ ВОЈНИКЕ: Ухваћени у крађи па побегли на територију Космета и отворили ватру

Илустрација / Depositphotos

Група шумокрадица из подујевских села отворила је ватру на патролу војске Србије у реону куршумлијског села Мрче надомак администратвне линије са Косметом
Група шумокрадица из подујевских села отворила је ватру на патролу војске Србије у реону куршумлијског села Мрче надомак администратвне линије са Косметом где су претходно бесправно секли шуму. Наиме, према незваничним сазнањима ”Новости” група од десетак Албанаца налазила се унутар села Мрче недалеко од Луковске бање где су моторним тестерама секли шуму у државном власништву.


- Када је патрола Војске Србије на редовном задатку обилазила административну линију, Албанци шумокрадице су побегли али су по преласку на подујевску страну општине отворили варту на српске војнике - истиче извор “Новости” и додаје да срећом у тој пуцњави није било повређених.

Иначе, крађа шуме у селима куршумлијске општине надомак административне линије траје од 1999. године, односно долакса међунаорндих мисија на КиМ које су поред косовске полиције задужене за контролу косметске стране линије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ УЧЕНИКЕ: Притрчали отпозади и гимназијалце из Прокупља ударали песницама


- На жалост шумокрадице са Космета годинама пустоше наше шуме које су осим у државном, тј. власништву Србија шумa,али и приватном власништву а штете које при том чине мере се милионима евра. Јер осим што уништавају дрвеће, непланском сечом мењају и структуру земљишта на овом подручју - истиче Радољуб Видић, председник куршумлисјке општине појашњавајући да полиција и војска унутар куршумлијске општине обављају редовне контроле али да упад Албанаца не спречавају они који контролишту другу страну амдинистративне линије која се на подручју куршумлијске општине протеже у дужини од око 106 километара.

Осим бесправне сече шуме, првих година по доласку међународне заједнице на КиМ у селима дуж административне линије куршумлијске општине убијено је осморо лица, од којих су три припадника полиције.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)

mirko

10.10.2019. 12:07

Ponasaju se kao nekada otomani. Iz Albanije na Kosovo a sada od Kosova na unutrasnju Srbiju.Takve su Rimljani zvali varvari.

Avaya

10.10.2019. 16:03

@Патриота - Да, како да не, па да се после правдају одакле им право да пуцају, како се усудили да нападну некога, па да још и плате потрошену муницију...

Мр Радомир Шћепановић

10.10.2019. 14:00

Зашто их војска није појурила и узвратила?

Deda

10.10.2019. 14:59

A da krišom noću postavite minsko eksplozivna sredstva? Možda ih neki let u nebo odvrati.

Vlade

10.10.2019. 15:56

ŠUMOKRADICE NOSE SEKIRE,VODE KONJE ZA IZVLAČENJE I OSTALU OPREMU NISAM ČUO DA IZ SEKIRA MOŽE DA SE PUCA SEM IZ ONE ŠTO AMERI ZOVU TOMAHAVK.MI IMAMO VOJSKU I POLICIJU KOJA SE HVALI KAKO JE SPOSOBNA I OPREMLJENA I SAMO ČEKA ZASLUŽENU PENZIJU KOJU OVAJ OPLJAČKAN NAROD SRPSKI NEMOŽE LAKO DA ZARADI UKLJUČUJUĆI I STANOVE I RADNA MESTA ZA ČLANOVE NJIHOVIH PORODICA I NIŠTA VIŠE.I TO NIJE SVE IZMEĐU OSTALOG NAROD SDM NE OSEĆA BEZBEDNO I ZBOG TOGA JE DGAO RUKE OD SRBIJE I BEŽI U INOSTRANSTVO.

baba

10.10.2019. 18:28

svi smo jaki iz fotelja a sela nam pusta . pa im lako da rovare. nek neko kaze kolko kuca nastanjenih ima u selu Mrce

Matrix

10.10.2019. 18:34

PUCAJU PA BEŽE ŠIPTARSKA POSLA DODJU TI U KUĆU GLUME TI PRIJATELJA BRATA PA TI POBIJU SVE PO KUĆI I POBEGNU KO NAJVEĆE P.......E I JAJARE

Darko

10.10.2019. 19:24

Ti isti policajci su i na kosovu saradjivali sa siptarima pa i sad se pokacili verovatno oko podele plena a ove srpske konje ce da pozovu kad prodaju do nisa kad kazem konje mislim na nas rezrviste koji ce idemo da branimo prodato