После хапшења оца и сина из Мајданпека: Дилере штитио шеф полицијске станице?

С. М. Ј. - Љ. Т.

четвртак, 10. 10. 2019. у 08:02

После хапшења оца и сина из Мајданпека: Дилере штитио шеф полицијске станице?

Фото Танјуг

Детаљи истраге о оцу и сину из Мајданпека, који су ухапшени због сумње да су трговали наркотицима. А. Ђ. (55) наводно био главни човек за продају опијата у граду

БИВШИ начелник Полицијске станице у Мајданпеку А. Ђ. (55), који је средином септембра ухапшен због сумње да је диловао дрогу, годинама је већ главни дилер наркотика и заштитник препродаваца дроге у овом граду и околини - износи нам наш извор последње трагове у истрази овог случаја. А. Ђ. се нашао иза решетака када је у аутомобилу БМВ његовог сина М. Ђ. (31), такође полицајца, пронађено 326 грама марихуане.

- Неколико пута смо се суочавали са признањима људи код којих смо проналазили дрогу да их штити А. Ђ. - каже за наш лист извор близак истрази. - Међутим, никада нисмо имали доказа да је он то заиста радио. Сумњамо да је А. Ђ. стрпљиво елиминисао конкуренцију и устоличио се на трону главног трговца наркотицима и заштитника препродаваца опојних супстанци, без чијег знања, наводно, ни грам дроге није могао да се прода.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОТМИЦА У ИТАЛИЈИ: Српска породица девојку (23) извукла из куће, стрпала у ауто и одвезла

А. Ђ. је, наводно, организовао групу којој је, поред контроле над црним тржиштем наркотика, био, сумња се, и главни шеф за продају дроге.

- Примера ради, једне године, док је А. Ђ. био начелник ПС у Мајданпеку, није био пријављен ниједан случај продаје наркотика - наводи наш саговорник. - Годинама смо, иначе, из тог града добијали извештаје да су, за годину дана, имали тек једно или два привођења због нелегалне продаје опијата. До нас су стизале анонимне пријаве да је А. Ђ. главни покровитељ нарко-дилера, и да контролише продају наркотика у том граду.

Подсетимо, клупко је почело да се одмотава када је 17. септембра у ауту М. Ђ. пронађено 326 грама марихуане. Поред њега, тада се иза решетака нашао и његов отац, који је имао кључ од кола.

- Отац и син се бране да им је дрога подметнута - наставља наш саговорник. - Међутим, оперативним радом смо дошли и до Д. М. (46), професора у једној школи у Мајданпеку, који се сумњичи да је за потребе оца и сина превозио наркотике. Уз њега, слободе је лишен Р. С. (53), који се терети да је продавао дрогу коју је добијао од полицајаца.

Наш извор каже да је у башти локала, који је у закупу Р. С. у једној гуми пронађено и додатних 40 грама марихуане. Ухапшен је и С. М. (53), против кога, као и његовог сина, већ постоји оптужница за нелегалну продају наркотика.

- Код осумњичених је пронађен 21 телефон, око 100.000 динара и готово 2.000 евра - наставља наш саговорник. - Од тога, код М. Ђ је, уз дрогу, било пет, а код Р. С. 12 мобилних телефона, као и дигитална вагица за прецизно мерење.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Никада нећу моћи да заборавим призор, мој Иван је изгледао као да је заспао: Потресна исповест супруге настрадалог полицајца

ЧЕКА СЕ ВЕШТАЧЕЊЕ

СВОЈ петорици осумњичених је одређен притвор до 30 дана, али они негирају да имају икакве везе са овим делом.

- Сада чекамо вештачење мобилних телефона, али и резултате анализе трагова ДНК, који су пронађени на дроги у ауту М. Ђ. - наводи наш саговорник. - Након тога, ако резултати буду онакви какве очекујемо, нису искључена ни нова хапшења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Boris

10.10.2019. 19:37

Zasto su zabranjeni komentari na ovu vest,koja veruj te mi nikog nije iznenadila,jer se odavno znalo da je Majdampek,posle Valjeva i Užica još jedan grad u Srbiji gde načelnici policiskoh uprava kontrolišu i drže narko tržište,gde su upravo oni najveći narko dileri u tim gradovima.

EVO I ODGOVORA!

11.10.2019. 11:15

Borise....Nisu oni,bas,zabranjeni..?Ima tu i...Da tako kazemo,komentara,koji mogu da nam donesu i nevolje?I to kakve!Zanesemo se ponekad,ne shvatajuci,da to ne odgovara ljudima koji rade "opasne poslove".I kada neki nas komentar,"ubode" gde ne treba,ili moze da posluzi kao "pomocni cinilac" pri gonjenju istih...Taj izvor mora da se ustusi....Najblaze receno...Inace,desi se i da,po njihovom,mora i da presusi.Samim tim,redakcija vodi racuna,dokle mi smemo da idemo sa komentarima.Donekle,razumljivo

ivan

21.10.2019. 19:29

Oni su samo sitna riba u mrezi.Sluze samo kao mamac za medije kada odrade svoje.Prave ribe su na skrovitom mestu.Zabava za narod i lazni patriotizam.