Девојку везивали ланцима и терали на просјачење: Супружници из Обреновца негирају мучење

Ј. Д. Љ.

09. 10. 2019. у 21:36

Девојку везивали ланцима и терали на просјачење: Супружници из Обреновца негирају мучење

Фото П. Милошевић

Почео процес против Милеве Мартинов и њеог мужа Ненада Петровића који се терете да су две године у нехуманим условима држали и мучили болесну Јелену В. (28) из околине Панчева

У ВИШЕМ суду у Београду у среду је почело суђење Милеви Мартинов и њеном мужу Ненаду Петровићу из села код Обреновца, који се терете да су две године, у нехуманим и нехигијенским условима, држали и зверски мучили болесну Јелену В. (28) из околине Панчева. Њих двоје су, како се сумња, девојку терали на просјачење, подводили је, тукли, терали да једе измет, везивали ланцима како не би побегла.

Петровић је у потпуности негирао наводе оптужнице.

- Све је намештаљка мог брата Томе због 2.000 динара које су му биле потребне за дрогу, а ја нисам желео да дам. Наркоман је, био је са Јеленом у вези и знам да је и њој давао дрогу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ћерка се у сузама опростила од Амиџића: Жао ми је што ниси успео да ме научиш да летим (ФОТО)

Потом је рекао да је Јелена дошла код њега и супруге, која јој је другарица из детињства, јер је била злостављана.

- Испричала је да ју је отац силовао, да јој је мајка љута и да она нема где. Примили смо је. Живела је, спавала и јела све што и ми. Примала је социјалну помоћ и давала нам део новца добровољно. Нисмо је тукли, подводили, терали да проси. Спавала је са нашом децом у кревету, а пошто су она мокрила у кревету, прешла је доле на под и јорган.

Он тврди да су се лепо слагали, да је Јелена ствари држала у витрини, а да је своју личну карту дала Петровићу, како је не би његово и Милевино четворо деце поцепало или изгубило.

Готово идентична одбрана била је и оптужене Милеве.

- Јелену знам од своје 9. године. Заједно смо одрастале, а и моја браћа ожењена су њеним сестрама. Не бих дозволила да моје четворо деце гледају да мучим жену која то није заслужила.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАЗБОЈНИК УХАПШЕН: Претећи ножем опљачкао пошту

ЛАНЦИ

НАКОН што су оптуженом предочене фотографије са лица места на којима се јасно виде ланци, оптужени је појаснио:

- Ланац је служио да затворимо врата, пошто нисмо имали браву. Иначе, сама је отишла и била је са неким мушкарцем за 1.000 динара, од којих је купила себи цигарете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације