На граничном прелазу Градина спречен је покушај кријумчарења више од 1,5 килограма златног накита и преко 90 флаша вискија и ракије, саопштила је данас Управа царина.

Златни накит чија је вредност 40.000 евра и пића цариници су пронашли код два брачна пара држављана Бугарске који су возилом "мерцедес спринтер" путовала, како су рекли "на свадбу у Немачку".

"Детаљним прегледом комбија и пртљага цариници су најпре испод торби са личним стварима, као и испод возачевог и између седишта путника пронашли неколико кутија са 51 флашом вискија „Џони вокер“ и 40 флаша бугарске лозове ракије, а даљом контролом је приликом личног претреса код све три путнице у торбицама које су имале код себе пронађен непријављени златан накит, чија је вредност процењена на више од 40.000 евра", саопштила је Управа царина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Цариницима рекао да нема шта да пријави, а ево како је објаснио 50 брендираних наочара у колима (ФОТО)

Прецизирано је да је једна путница имала готово 900 грама златних огрлица, наруквица, минђуша и прстења, код друге је пронађено преко 470 грама, а код треће око 340 грама непријављеног златног накита.

" Како вредност прекршаја прелази трећину вредности робе задржано је и возило до окончања прекршајног поступка", саопштила је Управа царина.