Док истражни органи раде на расветљавању експлозије на Врачару, када је бачена ручна бомба на аутомобил „порше“ у власништву Миодрага Вукићевића (58), комшије коментаришу овај догашај.

Према првим информацијама из истраге, највероватније да Миодраг Вукићевић није био мета напада. Сумња се да је бомба била намењена његовом сину Лазару, који је познат српској полицији и правосудним органима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ко је Лазар Вукићевић: Разнети "порше" возио "делија" осумњичен за рањавање вође "гробара"


Комшије кажу да је Миодраг добар човек, да је својевремено био власник више угоститељских објеката.

- Држао је "Хас-мас", "Буцка" и никада није имао проблема са законом - причају комшије. - Иако се "порше" води на његово име, ауто је возио Лазар, који живи у кући са родитељима у Ријечкој. Он није никада правио проблеме комшилуку, знамо га као доброг дечка. Али, касније је ушао у криминалне воде, тукао се, пуцао и ко зна шта још радио. Чиме се тачно бави не знамо, али очигледно је да је ово опомена њему.

Комшије кажу да су шокирани што се овако нешто догодило усред дана, када је овај део Врачара изузетно прометан.

- Срећа па нико није настрадао. Овде је врло прометно. Ту су основна и средња школа, деце увек има на улицама. Такође, много је продавница, кафића и других објеката. А детонација је била толико јака да су нам прозори попуцали, а и сад ми звони у ушима. Оштећено је и неколико аутомобила - каже један од станара Ријечке улице.


Неколико минута након експлозије, управо је Миодраг Вукићевић, власник "поршеа", позвао полицију. На лице места изашле су бројне патроле. Ватрогасци су гасили пламен који је "гутао" возило, а ту су биле и контрадиверзионе екипе МУП Србије са псима. Прилаз Ријечкој и оближњим улицама је био блокиран док је трајао вишесатни увиђај.

Никола Вавић

Иначе, подсетимо, Лазар Вукићевић и Немања Арсеновић су, пре две године, после краће свађе и туче у београдском клубу "Касина" у центру града, пуцали на Милоша Николића и Николу Вавића. Никола, који је том приликом рањен у ноге, један је од истакнутијих Партизанових навијача. У тим водама је, такође, и његов и Александров најмлађи брат Ђура. Сва тројица Вавића имају кривични досије и више пута су процесуирани због разних дела.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Ово је „порше“ који је разнет на Врачару, вози га осумњичени за рањавање Николе Вавића (ФОТО)

ЈАВИЛИ ЗА НАПАД

ЛАЗАР Вукићевић, за којег се сумња да је био мета напада, у понедељак након експлозије није био код куће. Како незванично сазнајемо, њему су пријатељи из краја убрзо после детонације јавили шта се догодило.