БАЈИНА БАШТА - Ученик трећег разреда Гимназије "Јосиф Панчић" у Бајиној Башти Стефан Максимовић (17) претучен је у суботу увече у кафићу "Бир бар", а породица поменутог младића за овај инцидент оптужује осморицу његових вршњака. На срећу, повреде од удараца песницама и ногама нису опасне, али је овај случај опомена која мора послужити да се спрече будући случајеви вршњачког насиља који би могли имати трагичне последице.


Према речима Катарине Максимовић, тетке претученог младића, инцидент се догодио током рођенданске прославе, око поноћи. Тада су на Стефана насрнула осморица његових вршњака, од којих је један пунолетан.


- Ударали су га песницама и ногама, има повреде главе, видљиве посекотине и модрице, а Стефанов брат близанац Никола такође је посекао руку када је пролетео кроз стаклена врата кафића - објшњава Катарина Максимовић - Стефан је примљен у Хитној помоћи, са површним налазом је пуштен кући а полиција није узела изјаве од учесника у тучи иако су медицинари по службеној дужности пријавили случај.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Вршњачко насиље у Оџацима: Преступнику укор, школи тужба


Разлог за пребијање, по оцени породице, је чиста обест. Катарина Максимовић тврди да једна група старијих школараца у Бајиној Башти већ дуже време представља опасност по своје вршњаке. Она ову групу доводи у везу са злоупотребом наркотика и насиљем, истичући да њима није важно ко ће им постати жртва...


- Реч је о конфликтној и проблематичној деци којом се нажалост нико не бави. Ми смо поднели кривичну пријаву против насилниика, јер им неко мора стати на пут, пре него што дође до озбиљнијих последица - каже тетка претученог младића.


Стефан Максимовић је одличан ђак бајинобаштанске гимназије, није склон инцидентима и по свему судећи - случајна је жртва обесних вршњака.