Камионом су за Хрватску превозили стари намештај, цариници су посумњали да се ту нешто крије и - били су у праву (ФОТО)

Танјуг

07. 10. 2019. у 15:41

Камионом су за Хрватску превозили стари намештај, цариници су посумњали да се ту нешто крије и - били су у праву (ФОТО)

Фото: Јутјуб принтскрин, Управа царине

Возач и заплењени антиквитети предати су полицији и тужилаштву у даљу надлежност
Заједничком акцијом полиције и царине, на граничним прелазима Шид и Батровци 4. септембра спречен је покушај кријумчарења збирке антиквитетног сребрног новца, предмета од слоноваче и сатова за коју се претпоставља да је изузетно вредна, саопштила је данас Управа царина Србије.

Како се наводи у саопштењу, прекршај је откривен када се у вечерњим сатима на излазу из земље за контролу пријавио камион хрватских регистарских ознака који је из Пећи ка Загребу превозио стари намештај и апарате за мерење струје.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -ДА ЛИ ГА ПРЕПОЗНАЈЕТЕ: Полиција трага за разбојником у Београду (ФОТО)

Због неправилности уочених на снимку скенером, извршен је истовар и детаљан преглед товарног дела, и тада је испод старог намештаја откривена путна платнена торба пуна вредних антиквитета.Откривене су 82 металне кованице из различитих периода, највероватније од сребра, укупне тежине преко два килограма. Међу њима је највише америчких долара из периода од 1795. па до 1922. године, британских фунти, аустријских шилинга, новозеландских круна...Поред тога, у истој торби пронађено је и пет кутија за накит и три наруквице, по свему судећи, израђених од словаче, као и седам женских ручних часовника, за које се такође претпоставља да имају антиквитетну вредност.Возач и заплењени антиквитети предати су полицији и тужилаштву у даљу надлежност, додаје се у саопштењу Управе царине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

UDRUZENI ZLOCINACKI PODUHVAT

07.10.2019. 17:53

Rece DRKolinda i Plenki, kako su im siptari dobri prijatelji, pa valjda se sipci hteli da zahvale na prijateljstvu, pa makar i opljackanom imovinom srba.