Т.Ж. (54) из Пругова осуђен је у другостепеном поступку пред Вишим судом у Пожаревцу на 15 година затвора, због убиства комшије Дарка Петровића (35), извршеног 31. јануара 2016. године. За ово дело законом је запрећена казна од пет до 15 година затвора. Пошто је осуђен на максималну казну, виши тужилац неће уложити жалбу на пресуду.

Ова пресуда иста је као она донета у првостепеном поступку, на коју се одбрана жалила, па је Апелациони суд наложио ново суђење. Злочин се догодио пола сата пре поноћи, на прагу куће Дарковог оца, код кога је он био на вечери са трудном супругом.

Прочитајте још - За убиство комшије 15 година затвора

Након што је кренуо кући, која се налази у истом дворишту, одмах поред пута, Дарко је почео да обува патике, кад су одјекнули хици који су га усмртили на лицу места. Да је тог тренутка супруга била поред њега, претпоставља се да би и она била погођена, али се задржала у кући да би поспремила сто након вечере. Обдукцијом тела убијеног, установљено је да је ликвидиран муницијом за одстрел крупне дивљачи.

Од укупно шест драмлија, колико су садржале испаљене патроне, две су га погодиле право у срце и тренутно усмртиле, док су четири завршиле у другим деловима грудног коша и прстима. Т. Ж. је ухапшен два месеца након злочина, али тада није признао дело за које се терети, због чега је мотив овог злочина остао непознат. Претпоставља се да је до њега дошло због раније нерешених сукоба.

ВЕЋ РОБИЈАО

Осуђени Т.Ж. је неколико година пре овог злочина изашао из Казнено-поправног завода „Забела“, где је робијао 15 година због убиства још једног мештанина Пругова.

Умрлица убијеног Дарка Петровића Фото Танјуг