Приведене две особе због ометања изборног процеса на КиМ

NovostiOnline

06. 10. 2019. у 11:51

Приведене две особе због ометања изборног процеса на КиМ

Игор Мировић / Фото АП

У 9:30 приведена су два лица у ПС Митровица Север, не ухапшена, због нерегуларности на изборном месту
Два члана бирачког одбора у северном делу Косовске Митровице приведена су данас на бирачком месту у Основној школи "Свети Сава".

Према речима регионалног портпарола Косовске полиције за север Косова Бранислава Радовића, до привођења је дошло "због нерегуларности у изборном процесу".

"Две особе, чланови бирачког одбора, на бирачком месту у ОШ ''Свети Сава'' приведене су и истрага је у току", изјавио је Радовић за Танјуг.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ДАН ОДЛУКЕ НА КиМ; Приведене две особе због ометања изборног процеса
На питање шта би могла да значи нерегуларност у изборном процесу, Радовић каже да ће истрагом бити утврђен тачан члан закона због којег су приведени и прописане евентуалне санкције по налогу тужиоца.

Како је рекао, око 9.30 сати десио се мали инцидент, а по налогу Државног тужиоца у Приштини приведена су два члана изборне комисије на изборном месту у Улици краља Петра, у ОШ "Свети Сава", у северној Косовској Митровици.

Радовић је казао да су у полицијску станицу у северној Косовској Митровици приведени Ж. У. (36) и В. Т. (26), а према првим информацијама разлог њиховог привођења је нерегуларност у изборном процесу.

"Истрага је у току, са приведенима се обављају информативни разговори", рекао је Радовић.

Радовић је додао да, осим тог инцидента, до сада није било других неправилности током изборног дана нити било каквих проблема у вези са безбедносном ситуацијом.

Медији су пренели да су ухапшени чланови бирачког одбора дозволили бирачу без личног документа да гласа са изводом из матичне књиге рођених.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)