ТРГОВИНА УТИЦАЈЕМ? Ухапшен директор пиротске Болнице

В. Ћ.

01. 10. 2019. у 15:43

ТРГОВИНА УТИЦАЈЕМ? Ухапшен директор пиротске Болнице

Фото: В. Ћирић

У редовном поступку, полиција је поднела кривичну пријаву против четрдесетпетгодишње жене запослене у пиротској Болници, за коју постоје основи сумње да је починила кривично дело злоупотребе службеног положаја

ПРИПАДНИЦИ МУП-а у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције Вишег тужилаштва, ухапсили су директора пиротске Болнице Г.П.(51), због основа сумње да је полчинио кривично дело трговина утицајем и Г.С.(58), директора предузећа "Гросис" д.о. о. из Ниша, због основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба у вези са јавним набавкама.


Прочитајте још: АКЦИЈА МУП, БИА И ТУЖИЛАШТВА: Хапшење због трговине утицајем


У редовном поступку, полиција је поднела кривичну пријаву против четрдесетпетгодишње жене запослене у пиротској Болници, за коју постоје основи сумње да је починила кривично дело злоупотребе службеног положаја.


Прочитајте још: Ухапшени због трговине утицајем: Рекетирали хуманитарце и дијаспору (ВИДЕО)


Како саопштава МУП, Г.П. је користећи свој службени положај, тражио од ове жене да у спецификацији материјала и конкурсној документацији у поступку јавне набавке потрошног материјала, унесе карактертистике и стандарде који су унапред договорени са одговорним лицем Г.С., са циљем да се елиминишу потенцијални понуђачи и посао у вредности од 1.628.750 динара без ПДВ, додели предузећу "Гросис" д.о.о. из Ниша. Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени надлежном тужилаштву.

Директор пиротске Болнице Г.П., је недавно хапшен због наводног намештања тендера, али је убрзо пуштен на слободу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације