НЕСРЕЋЕ су обележиле кратак животни пут Елвире Коломпар (33), настрадале у ноћи између суботе и недеље у саобраћајној несрећи у селу Торњош, недалеко од Сенте. Она је седела на задњем седишту аутомобила којим је управљао Јожеф Ковач (52), а који је такође погинуо на месту. Аутомобил "пасат" немачких регистарских ознака, петнаестак минута пре поноћи, на раскрсници две улице у месту Торњош, из засад неутврђених околности слетео је с пута и ударио у саобраћајни знак, а онда у бетонски стуб бандере. Трећи путник Миодраг Јовановић (24, који је седео на месту сувозача, задобио је лакше телесне повреде.

Живот младе Ромкиње Елвире Коломпар био је саткан од трагедија. У новембру прошле године, у пожару који је избио у трошној кућици у Сенти, изгубила је осмогодишњу ћерку Емину и сина Адама (5) који је преминуо неколико дана касније од последица пожара, а пре 13 година, такође у пожару, смртно су страдале њене две ћерке, Анабела (3) и деветомесечна Наталија, као и њен тадашњи муж. У прошлогодишњој несрећи тешко је повређено још двоје њене деце.

- Истрага је прошле године показала да је трагедију изазвала импровизована светиљка. У кући у којој је та ромска породица живела није било струје, па су за осветљење користили шта су стигли. Због тога кривични поступак због ове несреће није ни покренут. Такође, кривични поступак неће бити покренут ни због тешке саобраћајне несреће у којој је Елвира Коломпар изгубила живот, јер је возач аутомобила такође погинуо - објашњава извор из истраге.

Подударност две трагедије је и у томе што се несрећа у којој је погинула Елвира догодила између суботе и недеље, исто као и пожар прошлог новембра у којем је изгубила ћерку и сина. Девојчица Емина Димовић је преминула на месту, дечачић Адам (5) неколико дана касније, а њихови брат Денис (10) и и сестра Даница (7) тешко повређени. Елвира је тада у трошном кућерку живела са децом и супругом Андријом Коломпаром.

- Направили смо нешто да осветлимо кућу, јер немамо струју. Када смо схватили да гори, већ је било касно. Тешко живимо, идемо у надницу и примамо социјалну помоћ - испричао је пре годину дана Андрија.


ТЕЛА ПОСЛАТА НА ОБДУКЦИЈУ

ТЕШКА саобраћајна несрећа у којој су настрадали возач "пасата", немачких регистарских ознака, Јожеф Ковач, и сапутница Елвира Коломпар, догодила се у ноћи између суботе и недеље, петнаестак минута пре поноћи, на раскрсници две улице у месту Торњош, недалеко од Сенте.

- Тачан узрок саобраћајне несреће још се поуздано не зна. Околности због којих је аутомобил слетео с коловоза се утврђују. Не зна се да ли је возач био под дејством алкохола. Тела погинулих послата су на обдукцију у Центар за судску медицину у Нови Сад. Увиђај на лицу места обавили су представници Основног јавног тужилаштва у Сенти и полиција. Кривични поступак неће бити покренут, јер је возач аутомобила погинуо - сазнајемо од извора из истраге.