Вукотић одлази у Црну Гору?

Ј. Д. Љ.

27. 09. 2019. у 14:24

Вукотић одлази у Црну Гору?

Фото "Вијести"

Виши суд у Београду тврди да постоје услови за изручење наводног вође "шкаљараца". Један од његових адвоката Боривоје Боровић најављује жалбу Апелацији

ВИШИ суд у Београду утврдио је да су испуњене претпоставке за изручење Црној Гори Јована Вукотића (38), наводног вође "шкаљарског клана" којег тужилаштво у суседној држави сумњичи за три покушаја убиства у Котору 2016. године. На решење Кривично-ванпретресног већа Вишег суда, које је донело одлуку о изручењу Вукотића Црногорцима, он и његови браниоци, имају право жалбе Апелационом суду у Београду у року од три дана од пријема писменог отправка решења.

Ипак, након правоснажности судског решења, коначну одлуку о изручењу доноси министар правде Србије. У саопштењу суда се прецизира:

- КВ веће Вишег суда у Београду, донело је решење којим се утврђује да су испуњене законске претпоставке за изручење окривљеног Јована Вукотића правосудним органима Црне Горе ради вођења кривичног поступка пред Вишим судом у Подгорици због кривичног дела тешко убиство у покушају и кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја по Кривичном законику Црне Горе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Правоснажно одбијена молба вође "шкаљараца" за условни отпуст

Вукотићу стављају на терет да је 23. маја 2016, у Котору, покушао да убије Тамару Звицер, супругу Радоја Звицера, једног од, како се верује, вођа супарничког "кавачког клана". Вукотић је, такође, под истрагом црногорског тужилаштва и за покушај двоструког убиства у Котору 2016. - Војина Ступара и Милоша Радоњића. Кривичном пријавом подгоричке полиције која је поднета тужилаштву поред Вукотића, у том случају, обухваћени су и Милић Миња Саковић и Игор Дедовић.

Адвокат Боривоје Боровић, један од бранилаца Јована Вукотића, рекао је у петак, за "Новости", да он није добио одлуку Вишег суда у Београду:

- Решење београдског Вишег суда о изручењу мог клијента црногорским властима нисам добио и не знам детаље - каже Боровић. - Кад будем примио одлуку, моћи ћу да је коментаришем. У сваком случају, жалићемо се сигурно, вишој инстанци на овакво решење Вишег суда у Београду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
РАТ ЦРНОГОРСКИХ КЛАНОВА: Крвави трагови освете по целој Европи

ИЗЛАЗИ У ДЕЦЕМБРУ

ЈОВАН Вукотић, који има српско и црногорско држављанство, ухапшен је 10. септембра прошле године у турском летовалишту Анталија, са фалсификованим документима и већ сутрадан је депортован у нашу земљу и од тада је - иза решетака. у Србији Вукотић издржава казну од 15 месеци затвора. Ова затворска казна Вукотићу истиче у децембру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ljuban

28.09.2019. 03:35

Vodite ga odavde, što pre! Uopšte ne znam zbog čega ovaj narod opterećujete ovakvim vestima. To je operativna, sudska ili već čija stvar. Još nam trebaju i crnogorski krimosi ovde!