ЦРНОГОРЦУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Марјан Вујачић осумњиченом за убиство Цветанова остаје у притвору до 8. децембра

Танјуг

27. 09. 2019. у 13:35

ЦРНОГОРЦУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Марјан Вујачић осумњиченом за убиство Цветанова остаје у притвору до 8. децембра

Фото Н. Фифић

Апелациони суд у Београду продужио је за још три месеца притвор Подгоричанину Марјану Вујачићу (34), осумњиченом за убиство Југослава Цветановића у септембру 2017. у Врању, као и низ других кривичних дела
Апелациони суд у Београду продужио је за још три месеца притвор Подгоричанину Марјану Вујачићу (34), осумњиченом за убиство Југослава Цветановића у септембру 2017. у Врању, као и низ других кривичних дела.

"Притвор му је продужен због постојања опасности од бекства, као и околности које указују на то да би могао да понови кривично дело", рекла је за Танјуг портпарол суда Мирјана Пиљић.

Он је ухапшен у Новом Саду у јуну, а према овој одлуци суда притвор може да му траје до 8. децембра, до када се очекује и одлука тужилаштва о оптужници против њега.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - LIKVIDACIJA ILIĆA: Vujačićev DNK otkriven na mestu zločina

У Тужилаштву за организовани криминал за Танјуг кажу да се Вујачић терети за кривична дела: удруживање ради вршења кривичних дела, фалсификовање исправе и злоупотреба службеног положаја у помагању.

Додају да у његовом случају тужилаштво сарађује са надлежним органима у Црној Гори, у складу са прописима који уређују питања међународне правне сарадње у кривичним стварима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  RAT CRNOGORSKIH KLANOVA: Krvavi tragovi osvete po celoj Evropi

Вујачић је ухапшен у Новом Саду због фалсификовања исправа.

Међутим, неколико дана касније, српска полиција је саопштила да је осумњичен за убиство Цветановића, али и да би могао да буде одговоран за још три убиства, од којих су два почињена у Црној Гори, а једно у Холандији.

Медији су пренели да је реч о ликвидацијама Веселина Калезића у новембру 2018. и Мила Илића, крајем априла ове године у Подгорици.

Такође, постоје индиције да је у Амстердаму ликвидирао Горана Тасића Гокчета.

Убијени Цветановић је рођени брат Саше Цветановића, оптуженог за убиство Николе Бојовића, рођеног брата Луке Бојовића, који је у затвору у Шпанији.

Саша Цветановић је у Београду у притвору и чека правоснажност пресуде којом је осуден на 30 година затвора због убиства Бојовића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације