За милионску пљачку осам година робије

О. МАТАВУЉ

27. 09. 2019. у 09:17

За милионску пљачку осам година робије

Суд у Сарајеву / Фото АП

Милосав Весковић се нагодио са Тужилаштвом БиХ и потписао споразум. Признао кривицу за случај "Лутка" када је украдено 1,8 милиона КМ. Приликом транспорта новца, отела га њих петорица, маскирани у полицајце

МИЛОСАВ Весковић (41), један од оптужених чланова криминалне групе Дарка Елеза, нагодио се са Тужилаштвом БиХ и потписао споразум о признању кривице којим је предвиђено да му се изрекне казна од осам година затвора за организовани криминал и разбојништва.

Весковић је у предмету "Лутка", којим су обухваћене 32 особе, оптужен за учешће у пљачки транспорта новца Павловић Интернационал банке у августу 2005. у Хан Пијеску када је украдено 1,8 милиона марака, те покушај пљачке возила Нове банке у Лукавици у новембру 2005. године у коме се налазило 2,2 милиона марака.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА У ЗЕМУНУ: Везали мушкарца за стуб, тукли га до смрти шипком и бацили у Дунав због жене!?

- Оптужени Весковић је у присуству адвоката у потпуности признао кривицу за организовани криминал и разбојништва почињена током 2005. У складу са споразумом оптуженом је предложено изрицање казне од осам година затвора, као и одузимање незаконите имовинске користи стечене извршењем кривичних дела - рекао је портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић и додао да је предложена казна у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичних дела.

Подсетимо, транспорт новца Павловић Интернационал банке опљачкан је 30. августа 2005. године. Тада је пет наоружаних разбојника, обучено у полицијске униформе, обезбеђењу отело 1,8 милиона КМ. Покушај пљачке Нове банке догодио се 9. новембра 2005. године. Разбојници су тада запуцали на обезбеђење, које је узвратило ватру и ранило једног од пљачкаша.

Милосав Весковић / Фото Суд БиХ

Иначе, Весковић је родом из Колашина и има двојно држављанство Србије и Црне Горе. Годинама је био у бекству и у новембру прошле године је из Хрватске изручен у БиХ. У тој земљи служио је трогодишњу казну затвора због планирања пљачке у Загребу. Ухапшен је 2015. године заједно са тројицом држављана Србије и двојицом из БиХ, а у пресуди се наводило да су планирали оружани напад на возило које је транспортовало новац.

Већ тада Весковић се налазио на потерници БиХ, али и Аустрије која га сумњичи да је као члан банде "Пинк пантер" пре 13 година учествовао у три пљачке у којима су украдени сатови и накит вредни 1,5 милиона евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Представљао се као војни функционер, обећавао запослење - ако га препознате јавите се полицији

ОСУЂЕН У СРБИЈИ

ВЕСКОВИЋ је 2008. године у Србији осуђен на четири и по године затвора због више пљачки бензинских пумпи. Тада су осуђена и његова браћа, Миле (четири године) и Јован (три године), као и још петорица оптужених, док су двојица ослобођена кривице. Група је ухапшена у мају 2006. године после пљачке бензинске пумпе у Зрењанину одакле су однели сеф тежак 500 килограма.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rodoljub

27.09.2019. 09:28

Ал' су вам казне... Сигурно се потресао.