СМРТ НЕСТАЛЕ КИНЕСКИЊЕ: Нашли је на месту одакле је слала СМС

Н. Јанковић

26. 09. 2019. у 22:36

СМРТ НЕСТАЛЕ КИНЕСКИЊЕ: Нашли је на месту одакле је слала СМС
Иако још нису стигли резултати обдукције, породица нестале Џу Синјуе кренула за Србију да преузме тело ћерке. У уништеном пасошу који је нађен у близини подаци су непрепознатљиви

НАКОН што су чувари Националног парка Тара и ватрогасци недалеко од пута Митровац - Перућац у шуми открили беживотно тело за које се верује да је кинеска држављанка Џу Синјуе (22), којој се крајем јуна изгубио сваки траг у Бајиној Башти, Више тужилаштво у Ужицу наложило је обдукцију која ће утврдити тачан узрок смрти несрећне девојке и евентуално потврдити њен идентитет. Чим је у уторак увече тело пронађено, родитељи девојке, која је по свему судећу извршила самоубиство вешањем, најавили су свој долазак у Србију.

- Иако сви трагови указују на то да је реч о несталој држављанки Кине, потребно је потврдити њен идентитет на основу ДНК анализе. Обдукцијом, чије резултате очекујем у петак, биће утврђен и тачан узрок смрти. Недалеко од тела обешеног о грану дрвета, 30 метара од пута, пронађен је пасош који је уништен и не може се поуздано рећи да је припадао несталој држављанки Кине - рекао је виши јавни тужилац Павле Маркићевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МЛАДА КИНЕСКИЊА ПРОНАЂЕНА ОБЕШЕНА: Трагичан исход потраге за Џу Сињуе (21) која је нестала пре три месеца

Према његовим речима, ствари које су пронађене недалеко од тела сугеришу на то да је реч о држављанки Кине, али све те претпоставке морају бити потврђене.

Родитељи несрећне девојке, отац историчар и дипломата и мајка лекар, већ су били у Србији и учествовали су у потрази. Тело је пронађено у близини места где је Џу Синјуе последњи пут користила свој мобилни телефон, у месту Кртица, на неприступачној литици. Истог дана она се последњи пут јавила родитељима, а поједини медији су обелоданили информацију да је тада наводно послала поруку у којој је навела да јој се више не живи.


ИЗВЛАЧЕЊЕ ТРАЈАЛО 16 САТИ

ТЕЛО које је пронађено обешено о грану дрвета било је без видљивих повреда. Сумња се, зато, да је девојка извршила самоубиство одмах након што је последњи пут виђена. Да би га извукли с литице, спасиоци су користили планинарску опрему, спуштајући се 30 метара у понор. Извлачење је трајало пуних 16 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације