ПИРОТСКО Више тужилаштво издало је налог за обдукцију тела брачног пара Татјане (49) и Драгана (51) Васиљковића из Беле Паланке, чија су тела пронађена пре две вечери у породичној кући у Белој Паланци. Према незваничним инфорамцијама, тело Драганове супруге Татјане пронађено је са убодном раном у пределу груди, услед чега је издахнула. Његово тело било је у суседној соби у којој се, како се сумња, он обесио. Истрага се наставља.

Резултати обдукције требало би да открију на који начин се одвијала ова породична драма без сведока. Васиљковићи су живели у кући, у насељу које се пружа дуж пруге ка Пироту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ: Ово је Татјана, коју је супруг избо на смрт! (ФОТО)

- Драганова мајка живи у селу Белановац, а њихове кћерке, наводно, у Београду. Шта се тачно десило у уторак после подне, откриће ипак истрага - каже извор близак истрази.

По свему судећи, догодила се жестока расправа након чега је Драган супругу Татјану, наводно, убо ножем у пределу груди, а затим је одлучио да у суседној соби на спрату куће и себи одузме живот. Из комшилука нико није чуо расправу, а један од комшија који је открио тела није желео да говори за јавност. Кад је полиција са истражним органима стигла, могла је да констатује, на основу првих трагова, да се у кући Васиљковића највероватније десило убиство, па самоубиство.

Драган Васиљковић је човек кога у Паланци сви знају као врсног каменоресца и аутомеханичара. Кажу за њега да је "мукотрпним радом подигао лепу кућу и са Татјаном изродио двоје деце". У Паланци причају и да је био рад свакоме да помогне и сматрали су га мирним човеком. Управо зато је оваква трагедија запрепастила све који су их познавали.

Према речима познаника Васиљковића, у последње време Татјана је у више наврата одлазила од куће.

- Некада по један, некада по неколико дана, али никоме није рекла разлог због чега то чини. Он је због тога био љубоморан, што је кумовало учесталим расправама - кажу наши саговорници.

Од најближих чланова породице, који су се у среду окупили у дворишту куће Васиљковића, нико није хтео да каже било шта поводом овог страшног догађаја. Новинарима су рекли да у овим тешким тренуцима желе да буду сами и да имају право на то, те да зато очекују разумевање.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖАС У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ: Убиство, па самоубиство!?

ЦРНА СТАТИСТИКА БЕЗ КРАЈА

ПРЕМА последњим подацима, ако се покаже да је Татјану убио супруг, то ће бити двадесета жена коју је убио партнер ове године. Недавно су за "Новости" потврдили из Аутономног женског центра да се за три случаја још увек утврђује да ли је у питању убиство, јер надлежне службе још воде истрагу. Забележено је и седам покушаја убиства, а два случаја су и даље неразјашњена и истрага је у току. Страдале жене су углавном биле жртве породичног насиља. Најмлађа жртва је имала 30 година, а најстарија 83. Највећи број жена, као и у претходној години, усмрћен је ножем, и то у просеку свака трећа жртва.