ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду дало је налог да се уради саобраћајно вештачење у поступку који се води против Б. Ј., возача аутобуса ГСП, који је, како се сумња 7. фебруара налетео на водитељку ТВ Пинк Деу Ђурђевић. Како нам је речено у Тужилаштву, списи предмета прослеђени су на Саобраћајни факултет, како би комисија тамошњих стручњака могла да уради саобраћајно вештачење. Они би требало да утврде све околности које су довеле до несреће, и између осталог, којом брзином се кретало возило, да ли је било исправно...

Осумњиченом Б. Ј. на терет се ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Он је у оквиру досадашње истраге, саслушан крајем марта. Тада је изјавио да му је жао због свега што се догодило, описујући шта се све дешавало од момента кад је преузео прву смену и сео за волан аутобуса на линији 78. Испричао је да је кренуо са Бањице и да је кад је прошао зграду Пинка приметио већу количину воде и затим заустављена возила, па је одмах склонио ногу са гаса.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Породица Станке Глигоријевић: Гледаћемо снимак са вештаком

Навео је да је почео да кочи, али да је због леда на коловозу, аутобус проклизао. Тада је, како је казао, дошло до судара са возилом које је стајало у његовој траци. Након тога ударио је у ограду, а том приликом је, према његовим речима, повређена једна женска особа.

Деи Ђурђевић је том приликом откинута лева рука, коју су лекари успели да пришију, а задобила је и низ других повреда. Она се приликом саслушања у Тужилаштву придружила кривичном гоњењу осумњиченог.