ПРИЧА ПОЛИЦАЈЦА ХЕРОЈА: Ево како је голорук спасао жену, иако му је пиштољ био уперен у главу (ФОТО)

Б. Борисављевић

21. 09. 2019. у 17:02

ПРИЧА ПОЛИЦАЈЦА ХЕРОЈА: Ево како је голорук спасао жену, иако му је пиштољ био уперен у главу (ФОТО)

Херој Немања Павловић
Фото: Н. Фифић

Немања Павловић (29), припадник Полицијске бригаде, иако је био ван дужности, спасао живот жени. Осумњичени за напад који је претио пиштољем, ухапшен је и одређен му је притвор
ДА је полицијац на дужности, и када скине униформу и одложи оружје, показао је Немања Павловић (29), припадник чете коњаника у специјализованом батаљону Полицијске бригаде. Иако му је пиштољ био уперен у главу, успео је голорук, да савлада наоружаног разбојника, који је претио радници у локалу "Пинк Пантер" у Младеновцу да ће пуцати, ако му не да новац.

Осумњичени за напад А.С. (39) је ухапшен и одређено му је 48-часовно задржавање.

Екипа "Новости" је Немању затекла на радном месту у Полицијској бригади. Не желећи да себе ставља у први план, овај скромни младић, открива шта се догодили у ноћи између петка и суботе.

Каже да је имао слободан дан и био у цивилу, без оружја. Дошао је у локал да узме храну, коју је наручио. Док је седао у ауто, чуо је вриску жене која је дозивала у помоћ. Изашао је, и видео је како је трчи, док је јури човек са пиштољем упереним у њу. Рекао му је "Стој, полиција" и легитимисао се.

- Међутим, он се окренуо и уперио пиштољ у мене - прича Немања. - У тим тренуцима нисам имао времена да размишљам о страху, већ ми је у глави било само како да га онеспособим и заштитим жену, јер је дужност сваког полицајца да штити грађане. Успео сам да га савладам и разоружам, а жени сам рекао да позове полицију. Колеге из полицијске станице су брзо дошле, привеле лице. И ја сам отишао са њима у станицу, где смо заједно саставили извештај.

Прочитајте још - ДРАМА У МЛАДЕНОВЦУ: Полицајац херој, иако није био на дужности, голим рукама савладао наоружаног разбојника


Храбром полицајцу је први пут да је имао "блиски сусрет" са разбојником, када је ван дужности. У глави му је остао уплашен лик жене, која моли за помоћ. После окончања драме, она није могла да нађе речи захвалности младом полицајцу, који јој спасио живот.

Фото: Н. Фифић

- Само је понављала "Сине мој, хвала ти" - каже Немања. - Ми смо сами бирали овај позив. Нико нас није терао. Дужност сваког полицајца је штити грађане, без обзира да ли је у том тренутку на радном месту или не.

Потпуковник Владимир Ћосић, заменик командата Полицијске бригаде, нам је рекао да је изузетно поносан што је Немања Павловић, у његовој бригади, истичући да је он сјајан полицајац и добар колега. Немањи су током дана стизале честитке од колега, са којима ће заједно у недељу чувати мир на дербију између фудбалера Партизана и Црвене звезде.
ФЛАМИНГО

Немања је у полицији од 2012. гдоине, а од 2015. године је у чети коњаника. Задатак Полицијске бригаде је обезбеђивање и спречавање немира на јавним скуповима. Његов љубимац је коњ Фламинго.

- Одгојен је у бригади, пошто га је мајка оставила - каже Немања. - Колеге су музле козу, која је била у штали са коњима и хранили га млеком на цуцлу.

Фото: Н. Фифић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Dragan Sweden

21.09.2019. 17:54

Bravo za policajca. Policija u jednoj ozbiljnoj drzavi mora da bude dobro placena da bi izvrsavali svoje zakonske obaveze.

Rade

21.09.2019. 23:37

Da te kriminalac ubio dobio bi drugačije epitete. Čuvaj svoj život sinko, i ne idi goloruk na pištolj. Mnogo gledamo filmove...

Мр Радомир Шћепановић

22.09.2019. 05:13

Добро си то извео,честитам! Браво мајсторе!