Непознате особе каменовале теретни воз, оштетили локомотиву

Танјуг

20. 09. 2019. у 18:03

Непознате особе каменовале теретни воз, оштетили локомотиву

Илустрација; Фото: А.Станковић

На улазној скретници у станицу Батајница, из правца Сурчина, непознати вандали каменовали су у петак у 15.15 часова теретни воз, који је саобраћао из Ваљева ка Руми
На улазној скретници у станицу Батајница, из правца Сурчина, непознати вандали каменовали су у петак у 15.15 часова теретни воз, који је саобраћао из Ваљева ка Руми, саопштио је "Србија Карго"а.д.


Како се наводи, воз је вукла нова Вектрон електролокомотива број 193-904, власника компаније „Србија Карго".


Том приликом разбијено је ветробранско чеоно стакло и на тај начин, поред материјалне штете, директно угрожена безбедност особља локомотиве. Случај је одмах пријављен полицији, а против НН лица биће поднете кривичне пријаве, наводи то предузеће.


Они подсећају да се још једно каменовање догодило у августу ове године, када је каменован међународни теретни воз, између Батајнице и Сурчина, при чему је такође оштећена нова Вектрон локомотива.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вандали оштетили фасаду “Срне“


Србија Карго зато апелује да се чувају возна средства од насилног уништавања, јер последице оваквих догађаја директно угрожавају безбедности возног особља, као и целокупно безбедно одвијање железничког саобраћаја.


„Србија Карго“ је 13. маја ове године, пустио у саобраћај прве вишесистемске Вектрон локомотиве од укупно 16, колико је купио од компаније Сименс, а нове локомотиве су набављене након готово четири деценије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације