Спречен шверц 7.500 тона нафте

Д.Н.

19. 09. 2019. у 12:53

Спречен шверц 7.500 тона нафте

Погранична зона у Великом Градишту - Фото: Д. Новковић

Уз помоћ уређаја „бустер“ утврђено је да се у танкерима немачког брода, уместо 65.000, налази 72.500 литара горива
ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ - На прелазу Велико Градиште цариници су спречили покушај кријумчарења готово 7.500 литара нафте на немачком броду “Јохан Штраус“.


Овај брод, у власништву мађарске фирме, током пловидбе се покварио, па је ангажован други брод да га дошлепа до места где би био ремонтован.


Приликом улазне контроле у Србију, цариници су открили да се у његовим погонским танковима налази много више дизел-горива од пријављене количине.


Наиме, користећи '“бустер'“ уређај за мерење густине материје, утврђено је да се уместо 65.000 литара горива, у њему налази 72.500 литара.


Против машинисте, који се у време откривања прекршаја једини налазио на броду, поднет је захтев за покретање прекршајног поступка чији је исход новчана казна, као и наплата противвредности робе која се не може одузети.


Прочитајте још: Спречен шверц 5,4 тона нафте


Пошто је царинарница Кладово потом донела и решење о наплати царине и других увозних дажбина, укупно наплаћена сума за овај прекршај износила је скоро 1,6 милиона динара, што су средства која се директно сливају у државни буџет.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације