Одбијен Шарићев захтев за изузеће судије, добио и браниоца

Танјуг

18. 09. 2019. у 13:43

Одбијен Шарићев захтев за изузеће судије, добио и браниоца

Фото И. Маринковић / Дарко Шарић

Председник Вишег суда у Београду одбио је нови захтев Дарка Шарића за изузеће судије Синише Петровића, председника судског већа које Шарићу суди за прање пара у Србији

БЕОГРАД - Председник Вишег суда у Београду одбио је нови захтев оптуженог Дарка Шарића за изузеће судије Синише Петровића, председника судског већа које Шарићу суди за прање пара у Србији, а које га је у децембру прошле године осудило на 15 година затвора због кријумчарења кокаина.


Суд је такође поставио Шарићу браниоца по службеној дужности, пошто је Шарић прошле седмице отказао пуномоћја свим својим изабраним адвокатима, речено је данас Тањугу у суду.


То значи да би Шарићу ускоро требало да буде заказан наставак суђења које је у завршној фази.


Међутим, из праксе је познато да адвокат који се накнадно укључује у предмет, мора да се са случајем детаљно упозна, а овај поступак траје скоро девет година, па се очекује да нови бранилац тражи време за припрему одбране и завршних речи, чиме се одлаже и доношење првостепене пресуде.


Шарић је прошле седмице повукао пуномоћје неколицини својих бранилаца, без чијег присуства суђења не могу да се одржавају, јер је по закону присуство браниоца обавезно.


Шарићу ово није први пут да отказује пуномоћје адвокатима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Шарић отпустио браниоце, хоће новог судијуОн је и прошле године отказивао па враћао пуномоћја својим адвокатима када је, како је тада рекао, такође био револтиран радом судског већа у поступку за шверц кокаина, а исто веће му суди и у овом поступку за прање пара.


Због организовања групе за кријумчарење кокаина Шарић је у децембру 2018. осуђен на 15 година затвора, а сада је у току другостепени поступак по жалбама тужилаштва и одбране


Поред Шарића за прање пара у Србији убацивањем "прљавог новца" у легалне токове оптужено је још 16 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације