ЉУБИСАВ Николић (51) пронађен је мртав, у понедељак у вечерњим сатима, у кревету у његовој кући у селу Предворица код Шапца. Затекла га је ћерка, која је дошла да га обиђе, и одмах алармирала полицију и Хитну помоћ, али су лекари само могли да констатују смрт. Иако се у први мах сумњало да је Николић жртва свирепог злочина, према последњим траговима истраге, испоставило се да је преминуо после пада!

Према првим информацијама, полиција није искључила могућност да је реч о самоубиству, али и да је човек можда убијен.

- Обдукцијом тела биће утврђено на који начин је наступила ова мистериозна смрт - рекао је раније за "Новости", Милан Милутиновић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Шапцу.

Међутим, до краја дана стигли су резултати обдукције, како незванично сазнајемо, који су показали да је Николић преминуо услед искрвављења, након што је пао на главу у тешко алкохолисаном стању!

У кући Николића у Предворици су читаве ноћи материјал сакупљали припадници стручне криминалистичке екипе из Новог Сада. Како смо сазнали из истраге, случај је био посебно интригантан јер је личио на самоубиство, али недостајао је предмет којим би оно могло бити почињено.

- Био ми је кум и пријатељ, изузетно вредан и поштен човек, али се, ето, у задње време, баш одао алкохолу. Грдила сам га због тога. Није много вредело - прича нам комшиница и добра пријатељица Ружа.

Улаз у Николићев дом

Мештани се слично изјашњавају о Николићу:

- Није никога дирао. Прође и каже "добар дан", није имао непријатеље, тако да не можемо ни да претпоставимо ко би њега убио. Може да буде да је негде пао у алкохолисаном стању, па искрварио у кревету и умро - каже нам друга сусетка, која је посумњала у узрок смрти Николића.

У сеоској продавници, опет, потврђују да је Љубисав долазио свакодневно по намирнице, а у последње време и по боцу неког пића. Није правио сметње никоме, али се повукао из друштва и живео пустињачки, поготово откад су га напустиле супруга Јагода и ћерка Александра.

Мештани Предворице кажу, у последње време је са Љубисавом "друговала" извесна женска особа којој не знају име, али је знају по скитању. Веле да је иначе склона чашици, али и насилна, а кобнога дана видели су је са кесама како одмиче према његовој кући.

ПОЛИЦИЈА ЧУВА КУЋУ

КУЋУ Николића, на крају шодерисаног пута у Предворици, у уторак је обезбеђивала полиција. На вратима се могла видети полицијска трака, а испред, на прагу, само Николићев пас, који је једини ту остао.