МЛАДИЋ НАЂЕН МРТАВ КОД ТУТИНА: Сам се упуцао у лову, или га убио друг?

М. НИЋИФОРОВИЋ

17. 09. 2019. у 00:39

МЛАДИЋ НАЂЕН МРТАВ КОД ТУТИНА: Сам се упуцао у лову, или га убио друг?

Село Добриње код Тутина Фото М. Нићифоровић, ФБ

Саслушани другови Џемала Бећковића, М. К. и Р. Ч. ухапшени због сумње да је један од њих из нехата убио младића

ТОКОМ лова у атару села Добриње код Тутина, у недељу после подне, живот је трагично изгубио младић из овог села Џемал Бећковић (18). Он је пушчаним метком погођен у стомак, а преминуо је убрзо у тутинској болници. Са њим у лову били су његови другови М. К. и Р. Ч., који су ухапшени под сумњом да је један од њих погодио Бећковића и починио убиство из нехата. На првом саслушању, они су углавном ћутали о детаљима случаја. Ипак, тврде да ниједан од њих није убица, већ да је Џемал, сплетом несрећних околности, случајно испалио себи хитац у стомак.

Тврдња младића да се њихов друг упуцао услед неспретног руковања под великим је знаком питања. Како сазнајемо, много тога што су ова двојица изјавила не поклапа са првим налазима са обдукције и истраге која је у току. У међувремену, пронађена је и послата на вештачење чаура метка који је погодио Бећковића.

- Убрзо ће се знати из чије пушке је испаљено смртоносно зрно. Засад обојица остају у притвору, а случај водимо као убиство из нехата, међутим, могући су и обрти... Више детаља знаће се за недељу дана - каже наш извор из истраге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У ТУТИНУ Пронађено тело младића (18), полиција сумња на убиство

Полиција је одузела пушке које су користили убијени и његови другови. Занимљиво је да нико од њих није имао доволу за поседовање оружја и да ће, шта год да се десило, М. К. и Р. Ч. одговарати за незаконито поседовање ватреног оружја. На вештачење су послати и аутомобил којим су се довезли до шуме на периферији села Добриње, као и сва три мобилна телефона.

Џемал Бећковић (18)

Мештани села код Тутина су у шоку после смрти осамнаестогодишњака.

- Дружили су се годинама и били су добри другови. Сви су добри момци, настрадали Џемал био је дивно дете. Цело Добриње и цео Тутин су у шоку - кажу познаници страдалог.


ВЕРУЈЕМО ДА ЈЕ НЕСРЕЋНИ СЛУЧАЈ

СВИ верујемо да се ради о несрећном случају и неспретности, могуће је и да се сам убио или да је страдао од руке свог најбољег друга. Сви са нестрпљењем очекујемо комплетирање истраге и праву истину о овој трагедији - каже један од житеља Добриње који одлично познаје сву тројицу младића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Radan

17.09.2019. 08:19

Dobra deca, sa puškama bez dozvole u krivolov,,,,,, Saučešće porodici nastradalog deteta.