Оптуженом за крађу тестова у среду почиње суђење

Танјуг

недеља, 15. 09. 2019. у 15:50

Оптуженом за крађу тестова у среду почиње суђење

Print screen Facebook

Оптужени ће пред судом моћи да јавно изнесе своју одбрану, пошто се на саслушању у тужилаштву након хапшења, бранио ћутањем
Игору Стаменковићу, оптуженом за крађу тестова из математике у јуну ове године, заказан је почетак суђења пред Вишим судом у Београду за среду, 18. септембар.

Он ће пред судом моћи да јавно изнесе своју одбрану, пошто се на саслушању у тужилаштву након хапшења, бранио ћутањем.

Станмековић се брани са слободе пошто му је крајем јула Апелациони суд у Београду укинуо притвор у којем је био нешто више од месец дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Препоруке заштитника грађана: Тестове за малу матуру да штампа држава

Стаменковић се терети да је извршио кривично дело повреда тајности података у стицају да кривичним дело одузимање туђе ствари.

Полиција је након хапшења саопштила да се Стаменковић сумњичи да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Сумња се да је то урадио како би тест однео сину, који је матурант једне основне школе у Београду и како би му помогао да лакше положи завршни испит.

Такође, како је навела полиција, сумња се да је уз помоћ сина, решени тест из математике дошао до његових другова и њихових родитеља, након чега су они, уз помоћ апликације "вајбер", делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

Крађа и чињеница да су тестови из математике били "проваљени" довели су до одлагања полагања теста из математике за два дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације