Тонa и по дроге у сточној храни! (ФОТО)

В. ЋИРИЋ

14. 09. 2019. у 08:46

Тонa и по дроге у сточној храни! (ФОТО)

Скривени бункер у камиону са пакетима марихуане Фото МУП

Полиција на граничном прелазу Градина имала још једну заплену великог товара марихуане. Возачу камиона Д. П. (44) одређен притвор до 48 сати, после тога излази пред тужилаштво

ПРИПАДНИЦИ Граничне полиције МУП-а Србије на граничном прелазу Градина, на излазној страни, открили су и запленили 1.480 килограма марихуане, у камиону за чијим воланом је био Д. П. (44). Опијат који на тржишту има велику вредност био је у џаковима са сточном храном. Возачу је одређен притвор до 48 сати, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, након чега ће бити предат Вишем тужилапштву у Пироту.

Ово је, од почетка године, трећа велика заплена опијата на Градини и четврта у последњих 12 месеци на овом прелазу. Средином марта, надомак прелаза Градина, на паркингу кафане "Кинг", откривено је 1.100 килограма идентичне врсте дроге. Овај товар опијата, који је био скривен у дуплим чеоним страницама полуприколичара домаћих таблица, открили су припадници Одељења за сузбијање организованог криминала у сарадњи са Царином и Безбедоносно-информативном агенцијом. У једном камиону, полуприколичару новосадских таблица, тада су откривена 804 килограма марихуане у торбама, а у другом 293 килограма марихуане намењене бугарском или турском тржишту.

Месец дана касније, бугарски цариници на Калотини открили су 1.500 килограма марихуане у шлеперу једног нашег возача, који је, у околини Сливнице, успео да побегне, због чега се нашао на потерници. Прошле године у једном камиону хрватских таблица и у једном са нашим регистарским ознакама откривено је 316, односно 274 килограма марихуане. Реч је такође о полуприколичарима, који су пут Турске кренули из околине Бујановца, који је, по свему судећи, постао главни снабдевач марихуаном турског и бугарског нарко-тржишта.


Прочитајте још - ЗАПЛЕНА МАРИХУАНЕ: Крили дрогу у ранцу и испод волана


СТЕФАНОВИЋ ПОХВАЛИО АКЦИЈУ

МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић похвалио је озбиљан труд припадника граничне полиције, који су напорним вишемесечним радом дошли до информација чији је резултат ова велика заплена. Рекао је и да је то једна од највећих заплена коју је српска полиција имала у последњих десетак година.

- Због ове велике акције и добро примењеног полицијско-обавештајног модела и свега онога на чему се напорно ради у Дирекцији полиције, уручићу награду директору полиције, начелнику Управе граничне полиције, али и свима онима који су учествовали у овој акцији - рекао је министар Стефановић.


Фото Муп
Фото Муп

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације