МАРЈАН В. НА САСЛУШАЊУ: Нисам убио Југослава

Н. БИЈЕЛИЋ

13. 09. 2019. у 21:33

МАРЈАН В. НА САСЛУШАЊУ: Нисам убио Југослава

Место злочина у центру Врања / Фото Д. Ристић

Марјан В. у петак саслушан због сумње да је изрешетао брата Саше Цветановића: Због тортуре коју сам доживео у полицији, одлучио сам да ћутим. Из Црне Горе стигао вештак антрополог

НИСАМ крив, нисам убио Југослава Цветановића, али због тортуре коју сам доживео у полицији у Новом Саду нећу износити одбрану, бранићу се ћутањем.

Ово је у петак у Тужилаштву за организовани криминал у Београду изјавио Марјан В. (34), коме се на терет ставља да је крајем септембра 2017. године у центру Врања усмртио млађег брата Саше Цветановића који је неправоснажно осуђен на 35 година затвора због убиства Николе Бојовића, рођеног брата Луке Бојовића. Иначе, полиција је Марјана означила као особу блиску "шкаљарском клану".

Он је ухапшен пре три месеца у Новом Саду, због сумње да је користио фалсификоване исправе. Међутим, само неколико дана касније, полиција је саопштила да се истрага против њега проширује, јер постоје индиције да је убио Цветановића, али и да је извршилац још три убиства. Осумњичен је да је у новембру 2018. године у Подгорици ликвидирао Веселина Калезића, а крајем априла ове године Мила Илића, као и да је у Амстердаму у марту прошле године убио Горана Тасића Гокчета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Србин пронађен мртав у стану на Малти

У вези са убиством Илића, почетком ове недеље је, по одобрењу Специјалног суда, у Београд из Подгорице дошао вештак антрополог. Он је, како незванично сазнајемо, фотографисао Марјана, како би могао да упореди његов лик и грађу са мушкарцем којег је снимила једна од камера постављена недалеко од места где се догодило ово убиство. На снимку се види мушка особа са качкетом на глави, за коју се сумња да је непосредни извршилац.

Жртва: Југослав Цветановић


Илић је убијен око 16 сати у Улици октобарске револуције, у близини Аутобуске станице. Нападнут је када је изашао из кладионице и то у моменту док је прилазио свом возилу. Нападач је, како је саопштено, у њега пуцао из непосредне близине. Иако рањен, Илић је почео да бежи, али је убица, према причи очевидаца, трчао за њим и када га је стигао испалио још неколико хитаца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Једна особа погинула, четири повређене у удесу

Према информацијама које смо добили, из Црне Горе је у Специјални суд стигао и захтев да се од Марјана В. узме брис, како би могла да се уради ДНК анализа. Тачније, да се узети узорак упореди са биолошким траговима пронађеним на месту злочина.

Убијени Мило Илић / Фото ФејсбукПУЦЊИ С ЛЕЂА

ЈУГОСЛАВ Цветановић (31) убијен је у Улици Стефана Првовенчаног. У њега је испаљено тридесетак метака и то с леђа, а према првим информацијама, коришћено је оружје са пригушивачем. Сумња се да је ликивидиран у знак освете за смрт Николе Бојовића. Сам Саша Цветановић је, неколико месеци пре овог злочина, тражио од надлежних у Специјалном суду да што пре саслушају његовог брата као сведока, "јер се плаши да ће бити убијен".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације