ПУЦЊАВА У ЛЕПОСАВИЋУ: Приведена два Албанца

Танјуг

четвртак, 12. 09. 2019. у 19:55

ПУЦЊАВА У ЛЕПОСАВИЋУ: Приведена два Албанца

Илустрација/Фото: И. Радуловић

Око 17 часова данас зачули су се пуцњи у општини Лепосавић на Косову, након чега је полиција привела двојицу Албанаца за које се сумња да су користећи ватрено оружје изазвали општу опасност
На подручју општине Лепосавић, у месту Клик, данас око 17.00 цасова чули су се пуцњи, након цега је полиција привела двојицу Албанаца за које се сумња да су користили ватрено оружје, али истрага је још у току, изјавио је Тањугу регионални портпарол косовске полиције за север КиМ Бранислав Радовић.

Према његовим речима, случај су пријавили грађани, након чега су истражитељи и форензичари на месту догађаја, на паркингу у месту Клик, обавили увиђај и пронашли чауре из пиштоља, док се возило за које се претпоставља да је из њега пуцано већ удаљило.

"Након што је полиција добила информацију да се возило налази у селу Добрава, патрола му је кренула у сусрет", додао је Радовић.

Према његовим речима, возило се зауставило у селу Церајска река, а у њему су била двојица Албанаца из Суве Реке, Б.Д. (49) и Г. Б. (51).

"Утврђено је да је возило "голф" 6 или 7 црвене боје и да има косовске регистарске таблице", навео је Радовић.

Он је казао да су двојица затим приведена у полицијску станицу.

"Визуелним прегледом истраге и форензике ништа од оружја није пронађено, а истражни полицајац је контактирао тужиоца који је наложио да се ураде парафинске рукавице да се утврди да ли је неко пуцао или није", рекао је Радовић.

Прочитајте још: ПУЦЊАВА У ЛЕПОСАВИЋУ: Покушај бекства, погранична полиција тзв. Косова пуцала у комби возило крагујевачких регистрацијаОн је додао да је на паркинг на којем се догодила пуцњава послата специјална јединица са псима.

"Приведена лица су задржана у полицијској станици до даљег, али никакав случај није отворен. Ако се методом парафинске рукавице утврди да су пуцали, биће предузете друге мере", објаснио је Радовић и додао да је истрага још у току.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације