Ватра прогутала фабрику папира (ФОТО)

С. Видачковић

12. 09. 2019. у 10:23

Ватра прогутала фабрику папира (ФОТО)

Ватрогасне екипе испред фабрике / Фото К. Михајловић

У пожару у Сурчину лакше повређене четири особе. Буктињу, највероватније, изазвала варница

У ПОЖАРУ који се догодио у четвртак око 9.30 у магацину фабрике тоалет-папира "Фемић" у Сурчину, повређене су четири особе. Како су рекли из Министарства унутрашњих послова, један радник задобио је лакше опекотине по руци и глави и он је збринут на Клиници за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију у Звечанској, док је тројици пружена лекарска помоћ јер су се нагутали дима.

Иако још нема званичних потврда о узроку пожара у Војвођанској улици, према незваничним информацијама, ватра је букнула приликом варења у фабрици. Пламен је захватио папир и убрзо се проширио на цео магацин. Ватрогасци су се читавог дана борили са ватром, коју су локализовали тек после три сата гашења.

- У интервенцији је учествовало 30 ватрогасаца - спасилаца из јединица Земун, Сурчин, Вождовац и Обреновац са 14 возила - рекли су из МУП.

Према речима очевидаца, радници су истрчали напоље чим су угледали ватру. Нису били расположени за причу, већ су само немо стајали и посматрали интервенцију надлежних екипа.

- Наводно су радници из прве смене нешто варили у хали, па је вероватно искра отишла на папир који се ту складишти - кажу сведоци. - Пламен се разбуктао и за мање од минут захватио цео магацин. Права је срећа да нико није задобио теже повреде.

Магацин је био препун папира, што је додатно отежало посао ватрогасцима. Због високе температуре, почела је да попушта и метална конструкција складишта фабрике, а кров је претио да се уруши.

У БЛИЗИНИ БЕНЗИНСКА ПУМПА

БРЗОМ интервенцијом, ватрогасци су спречили ширење пламена на околне објекте. Иако се одмах до фабрике папира налазе гвожђара и бензинска пумпа, није било опасности. Полиција је, из безбедносних разлога, удаљила људе од пожара и повремено заустављала саобраћај у Војвођанској, како би пропустили ватрогасна возила и цистерне с водом.

Прочитајте још - ДЕТОНАЦИЈЕ У ПАНЧЕВУ: Локализован пожар на бензинској пумпи (ВИДЕО)


Фото С. Видачковић


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nuclear Vlasta

12.09.2019. 12:25

Ово је већ забрињавајуће, фрабрика тоалет папира гори а јесн стиже и лишће пропада......