На граничном прелазу Градина цариници су спречили покушај кријумчарења оружја скривеног у једном аутомобилу, који је из Холандије путовао ка Турској.


Случај је откривен јуче у поподневним часовима на излазу граничног прелаза Градина, када је на ред за контролу пристигао “пежо 108” холандских регистарских ознака, истиче се у саопштењу Управе царина.


Њиме су се из Холандије ка Турској упутила два холандска држављанина турске националности која су приликом контроле тврдила да са собом не носе ништа осим личног пртљага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХАПШЕЊЕ У ПЕТРОВЦУ: У стану крио арсенал оружја (ФОТО)


Сумњајући у њихову изјаву службеници су ауто издвојили за детаљан преглед и том приликом испод задњег седишта открили пиштољ калибра 7,65 мм са оквиром и седам бојевих метака у оквиру.


Након што је оружје откривено, возач аутомобила је потврдио да је његово, па је заједно са њим предат полицији у даљу надлежност.


Из Управе царина подсећају да путницима није дозвољено да преко границе преносе оружје, осим у ситуацијама када за то поседују дозволу надлежног органа - Министарства трговине, туризма и телекомуникација, када долазе у организовани лов за шта поседују одговарајућу потврду организатора или ради учествовања на спортској манифестацији.