ОСНОВНО јавно тужилаштво поднело је Основном суду у Нишу оптужни предлог против возача "шкоде" у којој се налазио Зоран Бабић, директор "Коридора", више од седам месеци након несреће на наплатној рампи Дољевац. У овом удесу је живот изгубила Станика Глигоријевић (52) из Дебелице, док је неколико особа повређено.

Возач "шкоде суперб" Д. С. терети се за тешко дело против безбедности у саобраћају, а како се наводи у предлогу, он је 31. јануара у 8 и 20 ујутру на Дољевцу на трећем каналу за наплату путарине, не придржавајући се ограничења брзине, угрозио живот страдале, као и још петоро људи.

Тужилаштво тражи минимум пет година затвора за возача и исто толико година забране вожње, као и да се пред Судом испитају сви сведоци и актери. Међутим, имена и подаци оптуженог и повређених нису обелодањена у документу тужилаштва. Такође се тражи увид у снимке безбедносних камера са наплатне рампе који медијима и јавности никада нису достављени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕЗИВО: Објављен видео снимак трагедије код Дољеваца (ВИДЕО)

- Предлажем да се изврши увид у снимке камера са наплатне станице Дољевац за дан 31. 1. 2019. године, који се налазе на ЦД - пише у оптужном предлогу.

У оптужници се наводи и да се аутомобил у тренутку удеса кретао брзином од 93 км/ч и да возач није држао растојање између свог аутомобила и "опела" у који је ударио и у коме је жена погинула.

Иначе Бабић је после незгоде поднео оставку.