Владимир Полча, власник приватног брода, који је са супругом Милијаном данас поподне пловио Дунавом, био је сведок несреће у којој је живот изгубио познати репер Далибор Андонов Гру.


Како каже, све се дешавало на половини Великог ратног острва са банатске стране.


Супруга и ја смо изашли да пловимо због таласа, јер волимо екстремније временске услове. Око три сата дувала је јака кошава, па је време за пловидбу било идеално. Испред нас, на 150 до 200 метара видели смо кајтера и црвени гумени чамац. Одједном, са стране Пупиновог моста дунуо је снажан северни ветар. Буквално у року од 10 секунди видели смо како ветар диже кајтера, а онда га удара о воду. Био је то озбиљан пад, изгледало је као да је фића са висине пао у воду једном, узлетео, па пао још једном - препричава Владимир стравичну сцену.


У том тренутку породица Полча није знала да ли је особа која је управљала кајтом повређена или не, али су спазили да је црвени гумени чамац за мање од минута стигао до места на ком је кајтер пао.


- Муњевито су одвезли кајтера ка Земуну. Супруга и ја смо се борили против ветра и покупили платно од кајта, па смо кренули за њима. Кад смо стигли, видели смо како некога масирају насред чамца - прича Владимир и додаје да су он и супруга сачекали Речну полицију и Хитну помоћ.


- Надали смо се да ће са кајтером све бити у реду. Једном момку из чамца сам предао платно и тад сам питао шта се догодило. Захвалио је што смо донели платно, али је рекао да вести нису добре и да је младић погинуо. У том тренутку нисмо ни знали о коме се ради, тек накнадно смо чули да је у несрећи страдао Гру – каже Владимир.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  ДУША ОВОГ ДЕЧАКА САДА ИДЕ У РАЈ; Ђорђе Рамирез: Гру је био моја инспирација; Владо Георгијев: Нема речи којима бих могао описати тугу...


Полча додаје да је код Наутичког клуба Земун, где су Груови пријатељи довезли чамац, сазнао да је познати репер јуче купио кајт којим је данас отишао на последње путовање.


Подсетимо, познати српски репер страдао је око 15.20 часова. Иако су га пријатељи брзо извукли из воде, за Груа није било спаса.


(Блиц.рс)