ПРЕСУДА ЗА ОДАВАЊЕ ТАЈНИ ШАРИЋУ: Захтевају нову одлуку

Н. Б.

петак, 06. 09. 2019. у 07:20

ПРЕСУДА ЗА ОДАВАЊЕ ТАЈНИ ШАРИЋУ: Захтевају нову одлуку

Бранко Лазаревић / Фото А. Станковић

Тужилаштво у жалби на пресуду којом је Бранко Лазаревић ослобођен оптужби тражило је да Апелациони суд преиначи одлуку или је укине и врати предмет на ново суђење

ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал у својој жалби на првостепену пресуду Специјалног суда, којом је Бранко Лазаревић, некадашњи шеф кабинета тадашњег министра унутрашњих послова Ивице Дачића, ослобођен оптужби да је одавао службене тајне припадницима групе Дарка Шарића, тражило је да Апелациони суд у Београду преиначи ту одлуку или је укине и врати предмет на ново суђење.

Ово је на седници Апелације, на којој се разматра жалба, истакао заменик тужиоца Саша Иванић. Он је рекао да је пресуда донета уз битне повреде одредаба кривичног поступка, као и да је непотпуно и погрешно утврђено чињенично стање током вођења поступка.

- У образложењу пресуде наводи се да Лазаревић у односу на функцију коју је обављао није могао да располаже информацијама које су представљале службену тајну - казао је Иванић.

Према његовим речима, Тужилаштво је тврдило да је спорне податке Лазаревићу саопштавао радник МУП Борис Гара, који је такође ослобођен оптужбе, а који није имао нити право, нити обавезу да то ради. Поред Лазаревића и Гаре, ослобођени су и адвокат Радован Штрбац, као и бизнисмен Родољуб Радуловић, који је у бекству. И за њих је Тужилаштво тражило да се укине пресуда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Суђење Бранку Лазревићу почело из почетка

УГРОЗИЛИ ИСТРАГУ?

ТУЖИЛАШТВО тврди да су током 2008. и 2009. отпужени преносили поверљиве полицијске информације Дарку Шарићу, а пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. Даље се наводи да је, наводно Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је овај те податке прослеђивао новосадском адвокату Штрпцу и Родољубу Радуловићу, а они - Шарићу. То поступање је, како сматра ТОК, угрозило истрагу полиције јер су припадници групе Дарка Шарића променили дотадашњи начин комуникације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Hercegov Grad

06.09.2019. 11:54

Ivanic je jedan od cetiri osobe koje su imale informacije o radu Sarica, a cuo ih je na saslusanju zasticenog svedoka, bliskog Saticu u bazi BIE. Zasticeni svedok je kasnije ubijem, a date informacije su prodate u Crnoj Gori za milion evra. Niko nije odgovarao od prisutnih isledjivanju, za curenje informacija. Naprotiv, svi prisutni, su napredovali u sluzbi?!