СЛУЖБЕНИЦИ Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Новог Сада, З. Л. (62) осумњиченој за злоупотребу службеног положаја, после саслушања у Вишем тужилаштву, судија за претходни поступак је дозволио да се брани са слободе. Њој је изречена мера забране приласка и комуницирања са осталим осумњиченима и сведоцима.

Њена колегиница Д. Б. П. (55), као и М. М. (58) из ЈКП "Пут", С. Т. (48) одговорно лице у привредном друштву "МН" из Лознице и М. Н. (62), заступник у овом предузећу, такође се терете за злоупотребу у вези са јавном набавком и у уторак су крајем дана дана саслушани. Изречена им је иста мера.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЧЕЛНИЦИ ПОЖЕГЕ ОЈАДИЛИ ОПШТИНУ: Ухапшен председник општине и цео врх локалног руководства (ВИДЕО)

Осумњичене службенице Градске управе З. Л., Д. Б. П. као и М. Н. терете се да су 2018. предузећу из Лознице прилагођавали конкурсну документацију за јавну набаку у вези са уређењем парка код Ранжирне станице у Новом Саду. Поменута тројка се сумњичи да су фирми из Лознице прибавили корист од 124,2 милиона динара.

За малверзације у вези са пословима на радовима и поправци оштећеног степеништа на прилазу Српском народном позоришту прошле године осумњичени су З. Л., М. М., М. Н. и С. Т. Они су, како је саопштио МУП, наводно сачињавали и потписивали грађевинске дневнике и обрачунске листове са неистинитим садржајем.


УХВАЋЕНА

ОСУМЊИЧЕНА В. Г. из Градске управе за грађевинско земљиште за којом је била расписана потрага, како сазнајемо, ухапшена је у понедељак увече на Аеродрому у Београду по повратку са годишњег одмора и одређено јој је задржавање. Она ће у среду бити приведена на саслушање у новосадско ВЈТ.