ТАТЈАНА Илић (39) из Мајданпека, која је преминула после порођаја на Одељењу гинекологије Опште болнице у Мајданпеку, умрла је јер је искрварила. Она је непосредно пре тога родила здраво мушко дете.

Ово су показали резултати обдукције, коју су урадили стручњаци Завода за судску медицину из Ниша, сазнају "Новости".

Наиме, по документацији у коју је наш лист имао увид, након што се Илићева породила, дошло је до спонтаног избацивања постељице, која је била цела, али је дошло до обилног крварења. Породиља је здраво мушко дете на свет донела у суботу око 03.20 х након поноћи. Преминула је након бројних покушаја реанимације, око 06.40 часова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА У МАЈДАНПЕКУ: Трудница преминула током порођаја

Како се наводи у извештају, после изласка постељице, лекари су покушали да Илићевој, у локалној анестезији, "ушију епизиотомију". Међутим, тада је дошло до обилног крварења, па је покушано да се "успостави више венских путева". Али, дошло је до пада крвног притиска, па је, због погоршања општег стања пацијенткиње она била интубирана, уз давање атропина и адреналина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСПОВЕСТ МУЖА ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ: Смрт моје Татјане још је под велом мистерије

Међутим, све то није помогло. Смрт породиље проглашена је у 6 и 40 у суботу. Незванично, све до доласка стручњака Завода за судску медицину из Ниша, тело несрећне жене је чувала полиција. Такође, по непотврђеним информацијама, након обдукције, сви налази су предати Тужилаштву, које би требало да установи да ли је било пропуста медицинског особља приликом порођаја Илићеве.


Извештај о стању породиље

СПРЕМАМО ЈОЈ САХРАНУ

НЕВЕНЧАНИ супруг Илићеве, Жељко Петровић, казао нам је да се спрема да у среду сахрани Татјану.

- Оно што сам мислио када ми је супруга преминула, то и данас мислим - кратко нам је казао Петровић. - Не желим да икога окривљујем без доказа. Али, ако се испостави да је за смрт моје жене одговорно медицинско особље, очекујем да ће кривци по закону бити процесуирани и кажњени.