Правоснажно одбијена молба вође шкаљараца за условни отпуст

Танјуг

03. 09. 2019. у 10:11

Правоснажно одбијена молба вође шкаљараца за условни отпуст

Јован Вукотић

Црна Гора иначе тражи изручење Вукотића из Србије јер верује да као високо позиционирани припадник “шкаљарског клана” учествовао у три покушаја убиства у Котору, али одлука о молби за изручење још није донета
Виши суд у Београду правоснажно је одбио молбу за условни отпуст Јована Вукотића са издржавања казне од 15 месеци затвоза у Србији на коју је осуђен због коришћења лажног пасоша.


Црна Гора иначе тражи изручење Вукотића из Србије јер верује да као високо позиционирани припадник “шкаљарског клана” учествовао у три покушаја убиства у Котору, али одлука о молби за изручење још није донета.


Овом одлуком веће Другостепеног кривичног одељења Вишег суда је одбило као неосновану жалбу Вукотићевог браниоца против решења Другог основног суда у Београду од 13. августа ове године којим је одбијена као неоснована молба за пуштање на условни отпуст, прецизира се у саопштењу Вишег суда.


Жалба је одбијена као неоснована, јер како указује Виши суд, првостепени суд у овој правној ствари потпуно и правилно утврдио све чињенице које су од значаја за доношење одлуке о условном отпусту.


Вукотић иначе има и спрско и црногорско држављанство.


ПРОЧИТАЈТЕ И: СА "ПАНЧЕВЦА" У АМБИС: У тешкој несрећи повређено двоје младих (ФОТО)


Он је недавно саслушан је у Србији у поводом замолнице црногорског министарсртва правде, у вези са покушајима убистава Војина Ступара и Милоша Радоњића у Котору 2016, као и Тамаре Звицер, у истом граду исте године.


Иначе, Министарство правде Србије је примило захтев Црне Горе за изручење овог которанина, који у Србији издржава казну од 15 месеци затвора због поседовања фалсификовања пасоша.


Захтев за изручење прослеђен је Вишем суду у Београду који треба да одлучи о испуњености услова за изручење Црној Гори, а коначну одлуку о изручењу у сваком случају доноси министар правде.


Вукотић је у Београду у фебруару ове године правоснажно осуђен на 15 месеци затвора због коришћења фалсификованог македонског пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов, а та казна му истиче у децембру и треба да је одслужи у Србији.


У притвору у Београду је од септембра 2018. године, а притвор му се урачунава у казну затвора, што значи да ће на слободу изаћи у децембру ове године.


Он је 10. септембра 2018. био ухапшен у турском летовалишту Анталија са фалсификованим македонским пасошем на име Георгије Андонов и већ сутрадан је депортован у Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације