Крушевац: У поправни дом због убиства

С. БАБОВИЋ

понедељак, 26. 08. 2019. у 21:44

Крушевац: У поправни дом због убиства

Фото С. Бабовић

После злочина у селу Срндаље код Крушевца, када је усмрћен Милан Басаиловић: Малолетном М. М. (17) изречена је мера која може трајати највише четири године

МАЛОЛЕТНИ М. М. (17) завршиће у Васпитно-поправном дому у Крушевцу због убиства Милана Басаиловића (28) које се 2. јула догодило у селу Срндаље код Крушевца, сазнају "Новости". Злочин се догодио након краће расправе и физичког сукоба, који је завршен на најгори могући начин - малолетник из Росице код Рибарске Бање испалио је два хица из ловачке пушке.

Показало се да је један метак био довољан да пресуди Басаиловићу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Максимовић остаје у притвору, прети му 10 година затвора

- Решењем Вишег суда у Крушевцу, због кривичног дела убиство изречена је васпитна мера упућивање у васпитно-поправни дом која може трајати најмање шест месеци, а највише четири године, с тим што ће суд о трајању мере накнадно одлучити - каже за "Новости" др Братислав Петровић, јавни тужилац.

Како незванично сазнајемо, М. М. је признао да је убио Басаиловића, али је пред истражитељима испричао да није имао намеру да некога повреди.

- Никада раније нисам руковао пушком, жао ми је због свега што се догодило - испричао је М. М. - Тог дана сам био са Миланом и његовим пријатељима, пили смо испред продавнице и кренули у аква-парк трактором. Милана сам упознао месец и по дана раније, тражио је помоћ око дрва, па сам се јавио.

Осумњичени је испричао како није био задовољан начином на који су му плаћали, као и да га је кобног дана малтретирало Миланово окружење. Све је кулминирало код ресторана у Срндаљу. Малолетник је ушао у подрум породичне куће Басаиловића у којој је живео од тренутка запослења. Знао је где се налази пушка. Жртву је сустигао код тезге са сувенирима и само изговорио "ту си!". Онда је припуцао. Потом је бацио пушку у коприве, али убрзо, према његовој причи, добио је батине од Миланових пријатеља и познаника.


Жртва: Милан Басаиловић


Због пребијања малолетника, који је задобио повреде доње вилице, поступало је Основно јавно тужилаштво, а кривичном пријавом били су обухваћена три лица В. С., Д. С. и М. М. Породицa убијеног, иза кога су остали удовица и двоје малолетне деце, кажу да не могу ни да претпоставе шта је могао да буде повод убиства. Миланова мајка Лозица нам је испричала како се њен син сажалио на М. М, јер се овај пожалио на тежак живот.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖАСАН ПРИЗОР КОД НЕГОТИНА: Лобања пронађена у шумарку, пас је носио у чељустима


Суд ће тек одлучивати колико ће М. М. провести у дому


ПУШКА БИЛА САКРИВЕНА

МИЛАН Басаиловић убијен је хицем из ловачке пушке, која је припадала његовом деди Радету, али која се, према причи чланова породице, не користи. Ожалошћена мајка Лозица Басаиловић нам је казала да су због деце у кући предузели одређене мере предострожности. Тако су и муницију и сакривену пушку држали на два различита места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације