МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Побио четворо комшија због 500 евра?!

С. М. ЈОВАНОВИЋ - Љ. ТРИФУНОВИЋ

недеља, 25. 08. 2019. у 12:25

МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ: Побио четворо комшија због 500 евра?!

Жртве: Драгана Јозељић, Драгица Казимировић, Раја Казимировић и Љубинка Оприкић / Давор у војничкој униформи, фото Фејсбук

Ухапшен злочинац из Јабуковца, Давор П. (35) признао злочин и полицијским инспекторима рекао да је суседе само хтео да заплаши и отме им новац. Деда Радован: Не верујем да је мој унук убица. Он је миран дечко, повучен
ДАВОР П. (35) из Јабуковца код Неготина, ухапшен под сумњом да је 7. августа у овом селу, на месту званом Веља Вратна, убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53), признао је злочин! Како "Новости" сазнају, хапшењу, у суботу увече, се није опирао, а на саслушању је рекао "да је украо 500 евра", док је полиција претресом куће у којој је живео са оцем, бабом и дедом, пронашла 300.

Злочинац, који је поседовао четири пушке и гомилу муниције, а које је закопао у околини Јабуковца, полицијским инспекторима је рекао да је "убио из страха".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАБУКОВЦА: Хладнокрвно побио Казимировиће, на друштвеним мрежама фотографије у униформи и са пушкама

- По селу су сви причали да је Раја имао велике своте новца - испричао је Давор полицији, додајући "да није имао намеру да побије комшије, већ само да их заплаши и узме им новац".

Осумњичени је, како наводи извор нашег листа близак истрази овог монструзног злочина који је потресао целу Србију, одвео и до оружја, које је закопао на свом салашу, као и у шуми на путу од Јабуковца ка Штубику.

- Инспекторима је показао место где је закопао аутоматски пиштољ "шкорпион" и полуаутоматску малокалибарску пушку са пригушивачима, за које се сумња да их је користио у злочину. Признао је и да је мотив злочина било користољубље - наводи наш извор.

Кобног дана, према сазнањима нашег листа, Раја је отишао на њиву, а Давор, кријући се, сачекао да оде како би ушао у двориште. Убица је, сазнајемо, прво убио жене, а на салаш је кренуо са намером да новац изнуди од Драгице Казимировић (93), која се кретала уз помоћ штака. Није очекивао да ће тамо затећи и њену ћерку Љубинку, али и унуку Драгану, које су три недеље пре тога дошле из Немачке да обиђу мајку и брата, односно бабу и ујака, и помогну им око послова на имању и у кући.

Раја га је, верује се, убрзо изненадио, па га је Давор ликвидирао, док је овај долазио кући својим трактором, са чак пет метака. Жртве је, сумња се, убијао са два оружја.

Када је приведен, прво је све негирао, али је на полиграфском испитивању "пао" / Фото МУП Србије


На имању Казимировића, међутим, иако је очекивао много новца, у краткој преметачини коју је извршио, поред 500 евра и 50 евра у динарској противвредности, није пронашао ништа више. Сазнајемо и да му је промакла торба у којој је Раја наводно држао 8.000 евра, као и још 2.000 евра колико су имале Љубинка Оприкић и њена ћерка Драгана Јозељић. Убица се, наводно, уплашио да би неко могао да наиђе, па је кућу тек летимично прегледао и брзо се удаљио са места страшног злочина.

На вест о хапшењу овог младића, у Јабуковцу смо у недељу затекли неверицу. Давор је, кажу Јабуковчани, миран и тих младић, а слови и за доброг ауто-механичара.

"ОВЕРЕНИ" У ГЛАВУ ДРАГИЦА Казимировић и Драгана Јозељић убијене су испред трема са по два метка у главу. Љубинка је пронађена испред куће убијена једним метком у пределу усана, а Рају је убица погодио са четири метка у стомак и грудни кош и једниwм метком у главу.

- Знао је да вам за поправку узме чак и мање новца него што сте очекивали, а да је добро радио то стоји. Он и брат, који сада ради као лимар у Хрватској, добри су мајстори. Просто је невероватно да он стоји иза оваквог злочина - каже нам један од мештана.

Његови најближи, баба Милева и деда Радован, са којима је живео у домаћинству, сумњају у причу да је Давор убио Рају Казимировића и његове најближе.

- Добио је позив да се јави у полицију и он је у суботу ујутру отишао и дао изјаву. После су дошли полицајци и извршили су претрес његове собе. Не верујем да је мој унук убица. Он је миран дечко, повучен - у даху ће Радован П.

Многи, пак, веле, да је Давор до најситнијих детаља знао све о наоружању, да му је војска била опсесија, о чему сведоче и профили на друштвеним мрежама пуни слика у маскирној униформи и са оружјем.

- Војску је служио у Нишу и Лесковцу. Интересовала га је армија, мислим да је и професионални војник хтео да буде - каже Милева, Даворова баба.

Деда Радован и баба Милева / Фото Љ. Т.


Осим за тешко четвороструко убиство, Давор П. се терети и да је извршио кривична дела тешко убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Одређено му је задржавање до 48 часова и он је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину.

Поред закопаних "шкорпиона" и полуаутоматске малокалибарске пушке са пригушивачима, полиција је пронашла, такође закопане, још две малокалибарске пушке, једну полуаутоматску и једну гасну пушку, као и већу количину муниције.

Иначе, после стравичног злочина, полиција је "тражила и проблематичне особе из Јабуковца", па је тако дошла и до Давора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СНИМАК ХАПШЕЊА ЧЕТВОРОСТРУКОГ УБИЦЕ: После борбе прво убио жене, па Рају, у селу закопао оружје (ВИДЕО+ФОТО)

- Када је приведен, најпре је све негирао, али је на полиграфском испитивању доказано да не говори истину - наводи наш извор.

Оружје и гомилу муниције сакрио у околини села и салаша

Од 9. августа, када су пронађена беживотна тела Раје Казимировића и његових најближих, саслушано је двадесетак људи, неки у циљу прикупљања обавештења, а неки и због основа сумње и индиција. Сви они су тада прошли и полиграфско испитивање.


ХТЕО ДА УБИЈЕ РОДИТЕЉЕ БИВШЕ ДЕВОЈКЕ

ДАВОРА је 2003. године оставила девојка. Тада је једном гастарбајтеру који се тих дана налазио у родном селу украо аутомобил и, како сведоче његови познаници, отишао пут Неготина, код породице те девојхке. Пиштољем им је, наводно, претио да ће их све побити.

Један од улаза у дом КазимировићаБЛАГО

ПОСЛЕ одслуженог војног рока Давор је, наводно, постао опседнут трагањем за закопаним благом. Остао је да живи са оцем у породичној кући, након што му се мајка преудала.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Boban23

25.08.2019. 14:58

@Joca - Bog da im dusu prosti.Nevidim radosne komentatore,bolesnike koji se raduju ovakvim stradanjima kada se desavaju u Americi..

Deks

25.08.2019. 23:09

Odlazi na imanje porodice iz istog mesta, znači velika verovatnoća da znaju ko je on barem iz viđenja, i sve kao sa namerom "samo da ih zaplaši i otme novac"? Ta priča ne pije vodu, on da bi umanjio svoj zločin može da kaže bilo šta ali to ne znači da mu treba i poverovati. Naprotiv već samim tim što je izvršio oružani napad na porodicu koja bi ga lako identifikovala govori da nije imao nameru ikoga da ostavi u životu na tom imanju.