ХАПШЕЊЕ У КАНУ: Ђорђевића одала породица

Ј. М. - З. У.

недеља, 25. 08. 2019. у 09:02

ХАПШЕЊЕ У КАНУ: Ђорђевића одала породица

Лукa Радуловић, Фото Твитер / Део тима ЕНФАСТ на француској ривијери / Фото ЕПА

Детаљи спектакуларног хапшења у Кану осумњиченог за убиство Луке Радуловића. Специјални полицијски тимови из Србије и Европе пратили посете његових најмилијих. Истражни органи: Операција била веома ризична, али и изазовна

МАРКО Ђорђевић (31), осумњичени за убиство Луке Радуловића, 18. априла прошле године у Београду, ухапшен је у петак у Кану у Француској. Он је, како "Новости" незванично сазнају, лоциран захваљујући специјалном европском тиму ЕНФАСТ, чији су агенти из Словеније, Италије и Француске, као и ФАСТ тим из Србије, реконструисали кретање Ђорђевићеве породице током последњих десетак дана.

По налогу Србије, црвена Интерполова потерница за Марком Ђорђевићем расписана је јула прошле године, након што су оперативци београдске полиције расветлили убиство Луке Радуловића (37), почињено 18. априла 2018. у београдској пивници "Испод моста". Ђорђевић је осумњичен да је ликвидирао Радуловића, а Срђан Кукуљ (33) се терети за помагање у злочину, па је међународна потерница расписана и за њим.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
NAJTRAŽENIJI SRBIN UHAPŠEN U KANU: Policija ga pronašla preko dece blizanaca!

Према сазнањима нашег листа, Ђорђевићевом хапшењу на француској ривијери претходило је вишемесечно трагање за њим. Круг се сузио средином овог месеца, праћењем његове супруге и близанаца, као и мајке и сестре, које су у петак требало да се врате у Београд летом из Милана.

- Акција је започела после дојаве српског ФАСТ тима италијанским колегама у ЕНФАСТ, које су успеле да му уђу у траг 16. августа, након што су чланови Ђорђевићеве породице стигли на аеродром у Милано - наводи наш саговорник. - Претходно је и тим из Словеније утврдио да су Ђорђевићи у овој земљи изнајмили комби за пребацивање од Милана до Кана. Француски ФАСТ тим је, потом, идентификовао вилу у којој се бегунац одмарао с породицом.

Ђорђевић је убрзо ухапшен, али је, према речима нашег саговорника, операција била ризична и изазовна, будући да су у вили била деца и још три члана породице. Марко Ђорђевић је предат Јавном тужилаштву Провансе, задуженом за поступак његовог изручења Београду.

ЕЛИТНЕ ФОРМАЦИЈЕ

ФАСТ тимове чине елитни, активни специјалци и оперативци полиције европских земаља, који се искључиво баве циљаним потрагама за најзлогласнијим европским и светским бегунцима.

Већина полиција у европским државама има своје ФАСТ тимове, док ЕНФАСТ, који је основан 2010, чине ови тимови из земаља чланица ЕУ, трећих земаља и партнерских агенција као што су Еуропол, Интерпол и УС Маршал сервис.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације