БАЈАЗИТ Б. (25), осумњичен за убиство Бејта Крлића (51) испред ресторана "Дар" у Новом Пазару, бранио се ћутањем пред истражним судијом и тужиоцем. Иако је одбио да говори о злочину, истражитељи и даље верују да је мотив напада свађа због милион евра украдених у Немачкој пре две године. Незванично, комплетан плен сакрио је управо убијени Крлић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИСТВО У НОВОМ ПАЗАРУ: Испред ресторана изрешетан мушкарац, полиција трага за починиоцем

После саслушања, њему је одређен притвор до 30 дана због опасности од бекства, могућег утицаја на сведоке и узнемирења јавности. Према незваничним информацијама, новопазарска полиција покушава да реконструише убиство и догађаје који су му претходили, али упоредо проверава и пословање жртве, осумњиченог и других људи повезаних са њима. Према информацијама које колају градом, новац из пљачке поштанског возила у Минхену био је код убијеног Крлића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕТАЉИ УБИСТВА У НОВОМ ПАЗАРУ Убијен због свађе око милион евра?

Новопазарац Ријад Крлић, синовац убијеног Бејта Крлића, 2017. године је са саучесником украо новац из поштанских кола у Минхену. Ријад је ухапшен у Мађарској и тренутно је у немачком затвору. Ријадов помагач Р. Б., иначе рођени Бајазитов брат, такође је иза решетака. На робији су, незванично, и родитељи осумњиченог за убиство, али није јасно која је била њихова улога у пљачки. У међувремену, судбина несталог новца је, упркос свим напорима да се пронађе, и даље непозната.

ПРАТЕ ПОРОДИЦЕ НАШ извор из МУП каже да ће полиција у наредном периоду пажљиво мотрити на родбину жртве и осумњиченог: - Бојимо се да би украдене паре могле бити разлог за нове свађе две сада крвно завађене породице.

Пре злочина, у ресторану "Дар" са убијеним Бејтом је седео његов други синовац, Ријадов рођени брат. Са њима је био и убица Бајазит Б. Не зна се зашто су се састали и о чему су разговарали. Ипак, наши извори блиски истрази тврде да је међу њима и раније било нетрпељивости.

- У једном тренутку сви су изашли из кафане, а после краће свађе Бајазит Б. је потегао пиштољ и у Бејта Крлића испалио један метак, којим га је на лицу места усмртио - каже наш извор из МУП.

Мада се у Новом Пазару појавила и верзија да је до свађе и потезања оружја дошло због неких дуговања убијеног Бејта Крлића према убици Бајазиту Б., готово је сигурно да је главни узрок сукоба био новац украден у Минхену. Те паре су највероватније негде у Новом Пазару и "чекају" да Ријад Крлић и његов помагач изађу из немачког затвора, поделе их и почну да их троше. Они се надају релативно брзом "отпусту", јер током пљачке нису били наоружани, нису применили силу и никога нису повредели, што им је према немачким законима олакшавајућа околност.

Ипак, нејасно је да ли ће новац уопште моћи да нађу, сада када је Бејто мртав.