ВИШЕ јавно тужилаштво у Крушевцу подигло је оптужницу против браће Лазара Марковића (25) и Саше Живановића (43), који се сумњиче да су 8. фебруара у селу Избеница код Варварина претукли старији брачни пар - Милутина (64) и Слађану Петровић (59). Мушкарац је месец и по дана након напада преминуо у Клиничком центру Ниш, док је његова супруга била изобличена од повреда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРИЈАВА ПРОТИВ РАЗБОЈНИКА: Мушкарац и жена претукли 38-годишњакињу и отели јој новчаник и телефон

- Ради се о предмету који је од стране Основног јавног тужилаштва уступљен на надлежност Вишем тужилаштву. Након прикупљених доказа током истраге, као и у преткривичном поступку, 15. августа је подигнута оптужница против Л. М. и С. Ж., обојице из Избенице - наводи за "Новости" јавни тужилац др Братислав Петровић.

Марковић и Живановић, браћа од тетке, оптужена су за кривично дело тешка телесна повреда у саизвршилаштву.

Петровићи су настрадали када су кренули у продавницу. Окривљени су током целог дала пили алкохол испред две локалне продавнице, а онда су се окомили на супружнике. Старце су без милости тукли, а у једном тренутку Милутина су бацили са потпорног зида.

Лекари Дома здравља "Др Властимир Годић" у Варварину посведочили су за "Новости" да никада раније нису видели тако тешко пребијене старије људе. Несрећна жена је задржана на лечењу у Општој болници у Крушевцу, док је њен супруг транспортован као животно угрожен у Ургентни центар у Нишу. Задобио је тешке повреде главе и трбуха и одмах је прикључен на апарате за вештачку вентилацију.

- Ни данас нам није јасно зашто се све то десило - рекла нам је Слађана Петровић, која је уз подршку родбине сахранила супруга овог пролећа.

Петровићи нису имали децу. Живели су скромно, зарађујући и у поодмаклим годинама од сече дрва.

ЖИВЕЛИ У СТРАХУ

БРОЈНИ мештани Избенице испричали су нам да је ово село живело у страху од ухапшених, који су под дејством алкохола били ван контроле. Према сазнањима "Новости", обојица су одраније позната органима гоњења. Марковић је био осуђиван за крађу, а пријављиван за насиље, ремећење јавног реда и мира... Био је и у затвору, док је Живановић осуђиван или пријављиван за ситне крађе.