ШАПЧАНИН Богдан Гајић (20) ухапшен је због сумње да је у породичној кући, у Улици ослобођења, убио свог рођеног брата Игњата (24). Према првим информацијама из истраге, несрећни младић је насмрт претучен, након чега је Богдан ставио тело у гепек у намери да га се негде отараси. Полицијска патрола га је, наводно, случајно зауставила у колима и тада је откривен леш.

Милан Милутиновић, заменик вишег јавног тужиоца у Шапцу, рекао је за "Новости" да је осумњиченом одређено полицијско задржавање до 48 часова. Након тога, тужилац ће одлучити да ли ће затражити притвор за њега од судије за претходни поступак Вишег суда у Шапцу.

У Вишем тужилаштву, засад, немају информацију кад се догодило убиство. Извесно је само да је догађај пријављен у понедељак увече. Тек после увиђаја, али и свеобухватних вештачења, саслушања осумњиченог и, евентуалних сведока, моћи ће да се зна како је дошло до злочина. Незванично, ухапшени је покушао да се реши тела свог брата.

- Изнео га је из куће, ставио у гепек и повезао тражећи погодно место да се отараси леша - рекао нам је извор из МУП. - Саобраћајци су насумично контролисали возаче и тако су зауставили Богдана. Највероватније су нешто посумњали, па су тражили да отвори гепек, и тако је ухваћен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА: Ухапшен због сумње да је претукао брата на смрт

Према нашим сазнањима, отац осумњиченог и жртве има још једног сина и слови за угледног Шапчанина. Ради као професор у високошколској установи, а мaјка младића је банкарски службеник. Очева сестра је професорка историје. И по оцу и по мајци ова фамилија слови за културну и пристојну.

МОТИВ НЕПОЗНАТ ТЕШКО ко од познаника, комшија, сродника и пријатеља може да докучи шта је био мотив овако суровог злочина. - Како не бисмо били у шоку? Страшно је кад се тако нешто догоди на филму, а камоли у нашем крају - каже један од комшија Гајића. - Знао сам их као коректне младиће, како се то каже, "добар дан, за добар дан".

Колеге оца двојице младића кажу да им се он никада није жалио на децу. Описују га као коректног човека, који поштује и туђу децу, врстан је стручњак у послу и педагог. Слично говоре и сарадници мајке, који су у шоку.

- Није раздвајао синове, ни у чему. Водио је рачуна да им као и сваки родитељ што више пружи - кажу очеве колеге. - Не смем ни да замислим како му је сада. Двострука мука, једно дете мртво, друго иза решетака. Тешко његовом очинском срцу. Како је тек мајци, која их је подизала, гајила, неговала, васпитавала, страшно је и претпостављати. Ова деца никада нису правила инциденте било које врсте. Били су просветарска породица за узор.

Како "Новости" сазнају, ова шабачка породица је у родбинској вези са породицом чувеног сликара Милића од Мачве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЕПИЛОГ МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА Братоубици 12 година робије