ЗАПЛЕТ ОКО МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА У ЈАБУКОВЦУ: Комшија ухапшен, пушка на провери, однето 100.000 евра?

С. М. Ј. - Љ. Т.

уторак, 20. 08. 2019. у 08:02

ЗАПЛЕТ ОКО МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА У ЈАБУКОВЦУ: Комшија ухапшен, пушка на провери, однето 100.000 евра?

Гроб Казимировића

Приведен мушкарац из Јабуковца код Неготина, и проверава се његова веза са четвороструким убиством. Имао пушку у нелегалном поседу. Утврђује се да ли је тим оружјем почињен масакр

ПОЛИЦИЈА је ухапсила једног од комшија Раје Казимировића (72), мештанина села Јабуковац код Неготина, који је заједно са мајком Драгицом Казимировић (93), сестром Љубинком Оприкић (76) и њеном ћерком Драганом Јозељић (53),пре скоро две недеље, брутално убијен на свом салашу. Сусед покојних Казимировића се терети да је у нелегалном поседу држао ловачку пушку, а сада се проверава да ли је можда из тог оружја пуцано на жртве масакра.

- Он је био у свађи са Казимировићем - наводи, за "Новости", извор из истраге. - Њему је одређено полицијско задржавање до 48 сати, али засада нема директних доказа да је комшија учествовао у злочину.

Иначе, по сазнањима нашег листа, четворо људи убијено је из два ватрена оружја. Највероватније су у питању пиштољ, калибра 7,65 милиметара, и малокалибарско оружје у калибру .22 ЛР, чије су чауре пронађене на лицу места.

Прочитајте још - Под лупом и фамилија жртава?

Како истрага одмиче, све извесније је да су у питању била двојица убица, који су добро знали где Казимировић чува новац.

- Иако још немамо званичних података, сумња се да је реч о суми између 100.000 и 150.000 евра, за које су починиоци, отприлике, знали гда се налазе, јер су преметачину обавили на тачно одређеном месту - рекао нам је извор из полиције.

Трагови преметачине у кући

У прилог тој тврдњи иде и податак да је међу личним документима Рајине сестре и сестричине било око 2.000 евра које починиоци нису узели!

- Казимировић је живео скромно, на салашу без струје и воде - наставља наш саговорник. - Међутим, он је у свом поседу имао око 20 крава, три трактора, 40 оваца... Још увек се препричава догађај када је Раја, на сајму пољопривредне механизације из марамице извадио 25.000 евра и купио нов трактор.

Наш извор каже и да је готово извесно да је Казимировић био типован, али и да убице нису имале намеру да икога на салашу оставе у животу.

- Како сада ствари стоје, убице су сачекале да Раја оде на њиву, када га је комшиница последњи пут и видела - истиче извор из истраге. - Онда су убице упале на његово имање и убиле Драгицу, Љубинку и Драгану. Све се десило у раним јутарњим сатима, јер је једна жртва пронађена у спаваћици.

Након тога, злочинци су сачекали да се Раја врати из поља, а један од убица му је, док је Казимировић био на трактору, пришао и убио га.

Прочитајте још - ИСТРАГА У ЈАБУКОВЦУ: Рају циљали из даљине

- Убица је у Рају, у року од две секунде, у груди испалио четири хица, након чега га је "оверио" пуцњем у главу - додаје наш извор. - За тако нешто способан је само човек који је прошао професионалну обуку, на шта упућује и размак између хитаца пронађених у Рајиним грудима. Сматрамо, такође, да је реч о лицима која нису први пут починила неки сличан злочин.

Трактор на којем је убијен Раја

САХРАНА И У КЕЛНУ

РОДБИНА и пријатељи испратили су пре пет дана на вечни починак Рају Казимировића (72) и његову мајку Драгицу (93). Њих двоје су сахрањени на јабуковачком гробљу. Рајина сестра Љубинка Оприкић (76) и сестричина Драгана Јозељић (53) сахрањене су у Келну.Ненад Казимировић се опростио од свог оца и баке, након што је са породицом допутовао из Беча, а међу ожалошћенима је била и Сандра Јозељић, ћерка убијене Драгане.

Коментари (16)

Mile

20.08.2019. 12:43

@Dragan - Svaki je zivot iz ugla posmatraca mogao drugačije da se zivi. Ko smo mi da sudimo kako je sta trebalo i da li je nekome bilo bolje uzivati u trosenju ili u radu i davanju? Srecan je covek ako nađje malu ravnotezu i ako nikome ne upada u oči. Pokoj žrtvama ovog gnusnog zlocina. Saucesce porodici.

драгана

21.08.2019. 15:35

@Dragan - Očito je.da pokojnik nije našao ravnotežu.Nećete valjda reći da je zdravo i normalno imati keš od 100 hiljada evra U KUĆI,da nemate struju u istoj kući i bateriju mobilnog punite u komšiluku???Naravno,nije trebalo da bude ubijen zbog toga.

Hercegov Grad

20.08.2019. 08:46

Kake veze ima lovacka puska sa pistoljskim mecima isa malokalibatskim oruzjem? Opet se luta okolo. Cinjenica je da ga je ubio neko koga je on poznavao!

Ogorceno

20.08.2019. 10:28

Svuda banke a ni jedne u malom selu. Mada nema vise i skola, popova i doktora, a nema i zandara da cuvaju ljude i imovinu. Ali ima lopova. Od njih ljudi jos naivno skrivaju penzije i crkavicu u slamarice jer nemaju gde da ih cuvaju kao ni sezonsku zaradu od ubrane letine. Muce se, kuce se, ceo zivot se grbe, rade i grade a malo uzivaju. Tragicno i nepravedno, na pravdi Boga, postanu meta neradnika. Ono malo sela sto jos zivi iole normalnim zivotom, bojim se, iskorenice se zbog ovakvog terora.

драгана

21.08.2019. 22:30

@.rs - Zanimljivo i poučno. Iako nije lepo i dobro,mada je korisno, a ako je korisno, onda je dobro.Znači, iz svakog zla se može poučiti dobru.Višestruko.

Laki

20.08.2019. 12:12

Naravoučenije: Sve sto zaradite trosite. Nista ne stedite, jer ce vas ubiti i opljckati. U najboljem slučaju ce vas isprebijati kao vola u kupusu. Trosiiiii