ОЧАЈНИ смо и још у шоку - познаници и многобројни пријатељи породице Ранчић из Пирота кажу после вести о смрти Светлане (54) и Анђеле (16) у тешкој саобраћајној несрећи у Бугарској. Ранчићи су имали удес на ауто-путу надомак бугарског граничног прелаза Кулата, према Грчкој, у петак ујутро, путујући на одмор. Код места Кочериново погинуле су Светлана и њена ћерка, док је Светланин муж Марјан (60), који је био за воланом, са тешким телесним повредама пребачен у болницу, где се лекари још боре за његов живот. Како сазнајемо, тренутно је у Универзитетској клиници "Света Ана " у Софији, где је због неколико операција у индукованој коми.

Ранчићи су кобног петка, својом жутом "пандом", рано ујутро кренули у Грчку, тачније у околину Солуна на одмор. Око осам часова по бугарском времену, "панда" је из неког разлога прешла на супротну коловозну траку и сударила се директно са аутобусом бугарских таблица који је превозио раднике на релацији Благоевград - Сапарева бања. Од силине удара, Светлана је погинула на лицу места, док је њена кћерка Анђела повредама подлегла у благоевградској болници. По свему судећи, у тренутку судара Светлана је била на месту сувозача, а њихова кћерка Анђела спавала је на задњем седишту.

Прочитајте још - ТЕШКА НЕСРЕЋА: У Бугарској настрадала српска породица из Пирота

Вест о незапамћеној трагедији у Пирот је стигла тек у недељу после подне. Бугарски медији су тог петка у својим извештајима констатовали да се десила несрећа у којој су страдали српски држављани на ауто-путу Струма, тачније на заобилазници, и да су погинуле једна жена и 16-годишња девојчица из Србије, док је возач путничког аутомобила тешко повређен. За трагедију је први сазнао Марјанов рођак који је, још у петак после подне, очекивао телефонски позив од свог брата који је требало да потврди долазак у Грчку, међутим, позив никако да стигне. Тек кад је потегао телефонске везе по представништвима сазнао је да се десила страшна несрећа у којој му је погинула готово цела породица.

Светлана Ранчић

- Све делује као страшан сан из ког никако да се пробудимо - кажу Светланинин пријатељи и колеге у телевизији Пи канал, где је радила као организатор и маркетинг стручњак. - Просто је невероватно да се десила таква трагедија и да је породица готово уништена. И Светлана, или како смо је звали Цеца, и Марјан су предобри људи. Она је изгарала на послу, радила је беспрекорно, умела са људима и помагала сваком колико је могла. Много је волела своју девојчицу Анђелу, која је ове школске године требало да крене у трећи разред овдашње гимназије и за коју је била изузетно везана...

Како кажу, Светлана је била одушевљена тиме што јој је кћерка волела балет и плес. Марјан који се, са тешким унутрашњим повредама, бори за живот, такође је омиљен међу познаницима и пријатељима у Пироту.

- Радио је у омладинској задрузи, а солидарност и емпатију за друге, односно несебичност је стекао као дете радећи на готово свим радним акцијама које су организоване у овом делу Србије. Тих је и ненаметљив и увек спреман да прими савет, али и да га искрено да. Породица му је била светиња и све је њој подредио - причају познаници ове породице.

Марјан Ранчић

ЖУТА "ПАНДА"

ВОЗИЛО којим је породица Ранчић путовала на одмор, жута "панда", њихов је аутомобил којим су већ неколико година ишли на одмор. Како и зашто је тачно дошло до саобраћајног удеса показаће истрага којом се и даље утврђују околности ове несреће.